Σοβαρές πυρκαγιές πλήττουν τα χωριά του Δήμου Φοινίκης στην Αλβανία, με επικίνδυνες καταστάσεις για κατοίκους και περιουσίες. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα σοβαρή λόγω των πυρκαγιών που μαίνονται στα χωριά του Δήμου Φοινίκης, κυρίως στο Βελιάχοβο, τη Λύβενα, την Αρδάσοβα, τη Μπίστριτσα και το Κρόνγγι. Οι φλόγες πλησιάζουν επικίνδυνα κατοικημένες περιοχές, με εκκενώσεις να πραγματοποιούνται σε Λύβενα και Αρδάσοβα. Παρόντας στο σημείο, ο υπουργός Άμυνας Πύρρος Βένγκου επιβλέπει την κατάσταση.
Σύμφωνα με πληροφορίες του himara.gr, δύο κατοικίες στο Βελιάχοβο έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ οι δυνάμεις έκτακτης ανάγκης εργάζονται σκληρά για να αποτρέψουν την εξάπλωση της φωτιάς και να απομακρύνουν τους κατοίκους που βρίσκονται σε κίνδυνο. Οι ισχυροί άνεμοι ευνοούν τη γρήγορη εξάπλωση των φλογών, με πυροσβεστικές δυνάμεις από διάφορους δήμους, όπως της Φοινίκης, της Δελβίνου, του Κονίσπολη και των Αγίων Σαράντα, να έχουν κινητοποιηθεί.
Αξιοσημείωτο είναι ότι το βράδυ του Σαββάτου, ξέσπασε νέα μεγάλη πυρκαγιά στο χωριό Μπόλενα, στον Δήμο Χιμάρας, η οποία έχει εξελιχθεί σε σοβαρή απειλή για κατοικίες και το κοιμητήριο της περιοχής. Οι φλόγες εξαπλώνονται ταχύτατα, καθιστώντας τη φωτιά σχεδόν αδύνατο να σβήσει από εδάφους. Ζητήθηκε αεροπορική συνδρομή, και ελικόπτερο του Υπουργείου Εσωτερικών της Αλβανίας έχει ξεκινήσει ρίψεις νερού για την περιορισμένη καταστροφή. Οι πυροσβέστες και οι κάτοικοι συνεχίζουν τις προσπάθειές τους κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.
Πηγή περιεχομένου: in.gr