Κύκλωμα Ρομά εξαπατούσε τάζοντας κέρδη από «επενδυτικά προϊόντα» – Πάνω από 250 θύματα – Τζίρος που αγγίζει τα 2 εκατ. ευρώ

Οι απατεώνες Ρομά ζητούσαν από τα θύματά τους να τους βάλουν χρήματα υποσχόμενοι ότι μέσω «επενδύσεων» θα τους τα επέστρεφαν πολλαπλάσια.

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ από το πρωί της Παρασκευής (21/10) εξάρθρωσε κύκλωμα Ρομά, το οποίο εξαπατούσε επιχειρηματίες με τηλεφωνικές απάτες.

propoli

Όπως έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό οι Ρομά έταζαν στα θύματά τους – οι περισσότεροι επιχειρηματίες – κέρδη από «επενδυτικά προϊόντα».

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός κάνει λόγο για περισσότερους από 250 επιχειρηματίες να έχουν πέσει θύματα του κυκλώματος των Ρομά για το οποίο έχουν γίνει μέχρι στιγμής επτά συλλήψεις, ανάμεσα στους οποίους και τα αρχηγικά μέλη του.

Οι απατεώνες Ρομά ζητούσαν από τα θύματά τους να τους βάλουν χρήματα υποσχόμενοι ότι μέσω «επενδύσεων» θα τους τα επέστρεφαν πολλαπλάσια.

Η έρευνα της ΕΛΑΣ έχει δείξει, μάλιστα, ότι το κύκλωμα των Ρομά είχε απλώσει τα «πλοκάμια» του σε όλη την Ελλάδα.

Το στρατηγείο της συμμορίας ήταν στο Ζευγολατιό Κορινθίας με την ευθύνη της επιχείρησης να έχουν η Ασφάλεια Δυτικής Αττικής και το Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων.

Ο τζίρος των απατεώνων που αποκαλύφθηκαν μετά από καταγγελίες που έγιναν στην ΕΛΑΣ από αρκετά εκ των θυμάτων τους, εκτιμάται σε 2 εκατομμύρια ευρώ.

Δείτε επίσης: ΕΛΑΣ: Σε εξέλιξη επιχείρηση σύλληψης υπόπτων για σωρεία ηλεκτρονικών απατών

Loading