Μάμος: Η μπίρα που συνδέει την Πάτρα με την εκπαίδευση της νέας γενιάς

Μάμος: Η μπίρα που συνδέει την Πάτρα με την εκπαίδευση της νέας γενιάς

Η μπίρα Μάμος συνδυάζει παράδοση και καινοτομία, υποστηρίζοντας την έρευνα στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Η ιστορία της μπίρας Μάμος ξεκινά το 1876 με τον Λορέντζο Μάμο, ο οποίος, αν και αμαξοποιός, ιδρύει το πρώτο οικογενειακό ζυθοποιείο στην Πάτρα, χωρίς να γνωρίζει ότι θα αναπτύξει μια βαθιά σχέση με την πόλη. Αυτή η σχέση εδραιώθηκε μέσα από τις δεκαετίες, εξελίσσοντας την μπίρα Μάμος σε ένα σύμβολο για την Αχαϊκή πόλη. Στις 26 Σεπτεμβρίου, στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, απονεμήθηκε η υποτροφία της μπίρας Μάμος αξίας 48.000€ σε υποψήφια διδακτορική φοιτήτρια. Ο κ. Παναγής Μάμος δήλωσε ότι η υποτροφία αυτή υποστηρίζει τη νέα γενιά και την έρευνα, επιτρέποντας στους νέους επιστήμονες να υλοποιήσουν τα όνειρά τους.

Η μπίρα Μάμος, που έγινε η πρώτη ελληνική μπύρα που εξήχθη σε χώρες όπως η Γερμανία και η Αγγλία, συνεχίζει να ενισχύει την τοπική κοινωνία, υποστηρίζοντας παράλληλα τις διδακτορικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Ο Αλέξανδρος Κατσαούνης, Πρόεδρος του Τμήματος Χημικών Μηχανικών, υπογράμμισε τη σημασία της υποτροφίας στην παραμονή των άριστων φοιτητών στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι η πρωτοβουλία ενισχύει την έρευνα και την εκπαίδευση.

Η υποψήφια φοιτήτρια, που βραβεύτηκε για την ερευνητική της πρόταση που αφορά καινοτόμες μεθόδους επεξεργασίας αποβλήτων ζυθοποιίας, επισήμανε ότι η υποτροφία δεν αποτελεί μόνο οικονομική στήριξη, αλλά και αναγνώριση των προσπαθειών της. Η οικογένεια Μάμου, μέσω αυτής της υποτροφίας, αποδεικνύει τη δέσμευσή της στην προώθηση της γνώσης και της καινοτομίας στην Πάτρα.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play