Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, χαρακτήρισε την παρουσία του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στην Κύπρο ως μια μεγάλη ευκαιρία για τις δύο χώρες.
Ο Δένδιας τόνισε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας, υπογραμμίζοντας το καθαρό μήνυμα που έστειλε η επίσκεψη του Μακρόν. Η παρουσία του Γάλλου Προέδρου ενισχύει τις διπλωματικές σχέσεις και τη στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών.
Η επίσκεψη αυτή έρχεται σε μια κρίσιμη περίοδο, καθώς οι εντάσεις στην περιοχή της Κύπρου κλιμακώνονται. Η Ελλάδα και η Γαλλία επιδιώκουν να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα υποστήριξης και αλληλεγγύης προς την Κύπρο.
Η στρατηγική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών αναμένεται να εξελιχθεί περαιτέρω, με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή της Μεσογείου. Οι δύο χώρες φαίνεται να προγραμματίζουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις και συνεργασίες στο μέλλον.
Πηγή περιεχομένου: in.gr
![]()
