Η Νότια Κορέα εκφράζει την ανησυχία της για τη δημοσίευση βίντεο σύλληψης Κορεατών εργαζομένων στις ΗΠΑ. Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε το Σάββατο ότι είναι λυπηρή η δημοσίευση φωτογραφιών και βίντεο από τις ΗΠΑ που δείχνουν τη σύλληψη εκατοντάδων Κορεατών εργαζομένων, ιδιαίτερα καθώς το γεγονός αυτό συνέβη αμέσως μετά τη σύνοδο κορυφής μεταξύ των ηγετών των δύο χωρών, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters. Η καταστολή αυτή ενδέχεται να βλάψει τις σχέσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Σεούλ, ενός σημαντικού ασιατικού συμμάχου και επενδυτή των ΗΠΑ.
Αμερικανοί αξιωματούχοι της υπηρεσίας μετανάστευσης πραγματοποίησαν έφοδο σε εργοστάσιο μπαταριών της Hyundai Motor την Πέμπτη, και ακολούθως δημοσίευσαν βίντεο και φωτογραφίες που δείχνουν εργαζομένους με χειροπέδες να επιβιβάζονται σε λεωφορείο μετά τη σύλληψή τους.
Ο πρώτος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Παρκ Γιουν-τζου, σε τηλεφωνική επικοινωνία με την υποδιοικήτρια του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Πολιτικές Υποθέσεις Άλισον Χούκερ, τόνισε ότι το γεγονός αυτό είναι λυπηρό, καθώς διακυβεύεται η δυναμική εμπιστοσύνης και συνεργασίας μεταξύ των δύο ηγετών, η οποία οικοδομήθηκε στην πρώτη τους συνάντηση κορυφής. Ο Παρκ ζήτησε από την Χούκερ να εξασφαλίσει μια δίκαιη και ταχεία επίλυση του ζητήματος.
Η σύλληψη σχεδόν 475 εργαζομένων στο εργοστάσιο κοντά στη Σαβάνα της Γεωργίας, περιλαμβάνοντας περισσότερους από 300 Κορεάτες, αποτελεί τη μεγαλύτερη επιχείρηση επιβολής του νόμου σε ένα μόνο σημείο στην ιστορία του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.
Η LG Energy Solution, συνεργαζόμενη με τη Hyundai, έχει ζητήσει από τους υπαλλήλους της να επιστρέψουν από επαγγελματικά ταξίδια στις ΗΠΑ, αναστέλλοντας επιπλέον τα ταξίδια εκτός από τις συναντήσεις με πελάτες. Η Hyundai δήλωσε ότι θα ελέγξει τους προμηθευτές και τους υπεργολάβους της για τη συμμόρφωσή τους με τους κανονισμούς.
Πηγή περιεχομένου: in.gr