Αγρότες και κτηνοτρόφοι ετοιμάζονται για διαπραγματεύσεις με τον Πρωθυπουργό, προτάσσοντας την επιβίωσή τους. Παραμένοντας αταλάντευτοι στα μπλόκα τους, οι αγρότες προετοιμάζονται για τη συνάντησή τους, που έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη, με τον Πρωθυπουργό. Σημαντικά «χαρτιά» στη διάθεσή τους είναι η ενότητα και η στήριξη από την πλειοψηφία της κοινωνίας, όπως προκύπτει από τις συλλογικές τους αποφάσεις που ελήφθησαν εδώ και περισσότερο από 40 ημέρες. Στην τέταρτη πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων, αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι και αλιείς αποφάσισαν να κρατήσουν τα τρακτέρ στους δρόμους μέχρι να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις τους. Σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν από τις τοποθετήσεις του Πρωθυπουργού, θα ακολουθήσει νέα συνέλευση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.
Οι αγρότες υπογραμμίζουν πως η επιβίωσή τους αποτελεί κόκκινη γραμμή, με τον Ρίζο Μαρούδα να δηλώνει ότι οι κυβερνητικές εξαγγελίες δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις αγωνίες τους. Υποστηρίζουν ότι οι κυβερνητικές πολιτικές στοχεύουν στην υποβάθμιση της υπαίθρου και τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγες χέρες, με αποτέλεσμα τα μονοπώλια του αγροτοδιατροφικού τομέα να πλουτίζουν. «Η συμφωνία Mercosur είναι μια απαράδεκτη συνθήκη που πλήττει τον πρωτογενή τομέα και επιδεινώνει τις συνθήκες ανταγωνισμού», επισημαίνουν οι αγρότες.
Επιπλέον, ζητούν να υπάρξει πλήρης διαφάνεια κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Πρωθυπουργό, προτείνοντας να κρατηθούν πρακτικά ώστε να είναι διαθέσιμες όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με τις συζητήσεις που θα διεξαχθούν.
in.gr
![]()

