Όλ. Γεροβασίλη: Απειλούν προστατευόμενους μάρτυρες και «ξεπλένουν» σκάνδαλα

«Απειλούν προστατευόμενους μάρτυρες και ξεπλένουν σκάνδαλα», ανέφερε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, μιλώντας για τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis και για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο που συζητείται στην Βουλή, ενώ κατηγόρησε τον ‘Αδωνη Γεωργιάδη για «γκαιμπελικές μεθόδους».

Για τη Novartis είπε: «Εκείνο που έχει ενδιαφέρον και είδε πριν λίγο το φως της δημοσιότητας είναι ένα έγγραφο το οποίο λέει ότι σε συνομιλία τριών εισαγγελέων Διαφθοράς με τον κ. Μανιαδάκη, πέρυσι, Οκτώβριο-Νοέμβριο του 2018, ο ίδιος δήλωνε ότι τον έχει καλέσει σε τραπέζι ο κ. Στουρνάρας και δέχθηκε απειλές, λέγοντάς του ότι ξέρω ότι είσαι προστατευόμενος μάρτυρας και μόλις θα βγει η άλλη κυβέρνηση θα δουν τι θα πάθουν αυτοί οι οποίοι καταγγέλλουν. Αυτό νομίζω ότι είναι η είδηση της ημέρας».

propoli

Αναφέρθηκε στις δηλώσεις Γεωργιάδη, υπενθυμίζοντας την δήλωσή του στο ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης ότι η Novartis χρηματίζει και πολιτικούς, αλλά σώζει και ζωές: «Στη προσπάθεια να ανασκευάσει χρησιμοποιεί κινήσεις αντιπερισπασμού, γνωστή γκαιμπελική μέθοδος…καλό θα ήταν ο κ. Μητσοτάκης να σκεφτεί αν ταυτίζεται με αυτές τις δηλώσεις. Διότι όταν δεν διαχωρίζεις τη θέση σου, ταυτίζεσαι. Θα πρέπει, ως πρωθυπουργός της χώρας σήμερα, να πάρει την ευθύνη για όλα αυτά που εκτοξεύονται με τέτοιους τρόπους».

Μιλώντας για το νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή το χαρακτήρισε δήθεν αναπτυξιακό και «πλυντήριο. «Βλέπουμε συνεχώς τροπολογίες οι οποίες “ξεπλένουν” σκάνδαλα ή ντιλάρουν», είπε η κ. Γεροβασίλη ενώ, αναφερόμενη στα δημοσιεύματα για τη χορήγηση Χρυσής Βίζας μέσω POS, είπε ότι η ΝΔ θα χρειαστεί το βράδυ να τοποθετηθεί δια της ψηφοφορίας πάνω στο θέμα αυτό και να εξηγήσει γιατί θέλει να προσδώσει αναδρομική ισχύ από 1.1.2017.

©Πηγή: amna.gr

Loading