Όμιλος Goody’s-Everest: Αναδομώντας το οικοσύστημα της βιώσιμης εστίασης

Όμιλος Goody’s-Everest: Αναδομώντας το οικοσύστημα της βιώσιμης εστίασης

Ο Όμιλος Goody’s-Everest αναπτύσσει στρατηγικές βιωσιμότητας στην εστίαση, ενισχύοντας την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα. Ο Όμιλος Goody’s-Everest, δραστηριοποιούμενος στο κέντρο της ελληνικής αγοράς εστίασης, έχει συνειδητοποιήσει ότι η βιωσιμότητα δεν είναι απλώς μια επιλογή, αλλά ο μοναδικός δρόμος προς την ανάπτυξη για κάθε σύγχρονη επιχείρηση. Με κεντρική αξία την ποιότητα και την εξυπηρέτηση, η επιχείρηση έχει ενσωματώσει στρατηγικές ESG (Περιβάλλον, Κοινωνία και Διακυβέρνηση) στη φιλοσοφία της, επιδιώκοντας να δημιουργήσει μακροχρόνια αξία για όλους τους εμπλεκομένους, συμπεριλαμβανομένων των συνεργατών, των καταναλωτών, της κοινωνίας και του περιβάλλοντος.

Ο Όμιλος Goody’s-Everest έχει δεσμευτεί εθελοντικά και ενσωματώνει στη λειτουργία του τις 10 Αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών, συμβάλλοντας στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ. Ο Όμιλος επιδιώκει να ηγηθεί στο επιχειρηματικό τοπίο, το οποίο αντιμετωπίζει τις σύγχρονες προκλήσεις, όπως η κλιματική κρίση.

Το σχέδιο ESG του Ομίλου περιλαμβάνει πέντε στρατηγικές προτεραιότητες: την ανάπτυξη ενός ανθεκτικού οργανισμού, την προσφορά εξαιρετικών προϊόντων και υπηρεσιών, την καλλιέργεια μιας υπεύθυνης επιχείρησης με αφοσιωμένα στελέχη, τη δημιουργία ισχυρότερων κοινοτήτων και τη φροντίδα για τον πλανήτη.

Η ορθή διαχείριση των αποβλήτων αποτελεί έναν ακόμη σημαντικό άξονα της στρατηγικής βιωσιμότητας του Ομίλου, που υιοθετεί καλές πρακτικές όπως η ανακύκλωση υπολειμμάτων καφέ. Αξιοσημείωτο είναι ότι από τον Οκτώβριο του 2022, έχει ανακυκλωθεί περισσότερος από 400 τόνους καφέ, μειώνοντας τις εκπομπές μεθανίου στην ατμόσφαιρα.

Ο Όμιλος συμμετέχει ενεργά στην καταπολέμηση της σπατάλης τροφίμων, συνεργαζόμενος με την επιστημονική κοινότητα και άλλους φορείς, για να βελτιώσει τις επιδόσεις του και να ευαισθητοποιήσει το κοινό. Σημαντική είναι η δέσμευσή του για την επίτευξη του Στόχου Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDG) 12.3, που επιδιώκει τη μείωση κατά το ήμισυ της σπατάλης τροφίμων έως το 2030.

Τέλος, η EcoVadis αναγνώρισε τον Όμιλο με τη διάκριση Gold Recognition Level, τοποθετώντας τον στο κορυφαίο 5% των εταιριών παγκοσμίως. Αυτό δείχνει τη δέσμευσή του για τη βιωσιμότητα και τον ηγετικό του ρόλο στην αγορά εστίασης στην Ελλάδα.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play