Ουκρανία: Απώλεια του πρώτου καταδιωκτικού Mirage 2000

Ουκρανία: Απώλεια του πρώτου καταδιωκτικού Mirage 2000

Αναφορά στην απώλεια του Mirage 2000 από τις ουκρανικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια τεχνικής βλάβης. Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας υπέστησαν την πρώτη τους απώλεια αεροσκάφους γαλλικής κατασκευής Mirage 2000 κατά τη διάρκεια αποστολής, λόγω τεχνικής βλάβης, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Δυστυχώς, χάσαμε μαχητικό αεροσκάφος. Γαλλικό αεροσκάφος, πολύ αποτελεσματικό, ένα από τα καταδιωκτικά μας Mirage.

Ο Ζελένσκι επιβεβαίωσε πληροφορίες για τη συντριβή, τονίζοντας ότι ο πιλότος χρησιμοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμά του και είναι καλά στην υγεία του, χωρίς να αναφερθεί σε θύματα στο έδαφος. Η ουκρανική πολεμική αεροπορία ανέφερε πως το συμβάν εκτυλίχτηκε χθες το βράδυ, διαβεβαιώνοντας ότι δεν καταγράφηκε κανένα θύμα στο έδαφος.

Αυτή η απώλεια αποτελεί ένα νέο πλήγμα για τον ουκρανικό στρατό, ο οποίος αντιμετωπίζει σημαντικές ελλείψεις μέσων για την αντιμετώπιση των ρωσικών επιδρομών. Οι χειριστές και οι συντηρητές των Mirage εκπαιδεύτηκαν στην ανατολική Γαλλία, ενώ οι παραδόσεις των συγκεκριμένων αεροσκαφών ξεκίνησαν νωρίτερα φέτος στο πλαίσιο της στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο από το Παρίσι.

Τα αεροσκάφη αυτά έχουν υποβληθεί σε τροποποιήσεις, προκειμένου να παραμένουν ανθεκτικά σε ρωσικές παρεμβολές και μέσα ηλεκτρονικού πολέμου. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η ουκρανική πολεμική αεροπορία έχει υποστεί τουλάχιστον τρεις απώλειες αεροσκαφών F-16 που δόθηκαν από ευρωπαϊκά κράτη.

Πηγή: ΑΠΕ

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play