Ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν την ομίχλη ως στρατηγικό πλεονέκτημα για την κατάληψη του Ποκρόφσκ στην ανατολική Ουκρανία. Η ρωσική εκστρατεία για την κατάληψη του Ποκρόφσκ εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς, καθώς η πυκνή ομίχλη αξιοποιείται από τις στρατιωτικές δυνάμεις για να προχωρήσουν προς αυτή την κομβική πόλη στην ανατολική Ουκρανία. Οι καιρικές συνθήκες, και συγκεκριμένα η πυκνή ομίχλη, έχουν ενθαρρύνει τη Μόσχα να εντείνει τις επιθέσεις της και να στείλει περισσότερους στρατιώτες στην κατεστραμμένη πόλη. Δεκάδες βίντεο που δείχνουν Ρώσους στρατιώτες να διασχίζουν ομιχλώδεις δρόμους με πολιτικά οχήματα και μοτοσικλέτες έχουν γίνει viral, υπογραμμίζοντας τη νέα αυτή στρατηγική.
Η Ουκρανία αναφέρει ότι η κατάσταση στο Ποκρόφσκ παραμένει δύσκολη, με τις ρωσικές δυνάμεις να έχουν καταφέρει να αναπτύξουν 300-500 στρατιώτες στην περιοχή. Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δηλώνει ότι οι συνθήκες είναι κρίσιμες και η Ρωσία δείχνει μεγαλύτερη δραστηριότητα στην περιοχή.
Οι Ρώσοι στρατιώτες έχουν καταφέρει να εκμεταλλευτούν την ορατότητα που προκαλεί η ομίχλη για να οργανώσουν επιθέσεις και να υπονομεύσουν τις ουκρανικές δυνάμεις, με στόχο να δημιουργήσουν ένα καζάνι γύρω από την περιοχή, αποκλείοντας τις διαδρομές εφοδιασμού.
Επιπλέον, ο Ουκρανός στρατιωτικός αναλυτής Κοστιαντίν Μασόβετς επισημαίνει ότι η τακτική διείσδυσης των ρωσικών δυνάμεων, καθώς και οι επιθέσεις τους, αποσκοπούν στην αποδυνάμωση των Ουκρανών αμυνόμενων και στη δημιουργία πανικού. Η κατάσταση στην περιοχή συνεχώς επιδεινώνεται, με παρατηρητές του πολέμου να εκφράζουν ανησυχίες για την επερχόμενη πτώση της πόλης.
Πηγή περιεχομένου: in.gr
![]()
