Συναγερμός στις ναυτιλιακές αρχές μετά την πειρατική επίθεση σε ελληνόκτητο τάνκερ ανοιχτά της Σομαλίας. Σημαντικός συναγερμός έχει σημάνει στις διεθνείς ναυτιλιακές αρχές, ύστερα από την πειρατική επίθεση που σημειώθηκε σε ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο με σημαία Μάλτας, ανοιχτά των ακτών της Σομαλίας. Η διαχειρίστρια εταιρεία επιβεβαίωσε ότι τα 24 μέλη του πληρώματος, συμπεριλαμβανομένων πέντε Ελλήνων, είναι καλά στην υγεία τους.
Το πλοίο, το οποίο έπλεε 500 μίλια από το Μογκαντίσου με προορισμό το Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής, δέχθηκε πυρά από πειρατές που προσέγγισαν το τάνκερ με λέμβο. Σύμφωνα με αναφορές, ο πλοίαρχος του πλοίου ανέφερε ότι ένα μικρό σκάφος πλησίασε την πρύμνη του, ανοίγοντας πυρ με μικρά όπλα και RPG.
Η Latsco Marine Management Inc. ανακοίνωσε ότι το περιστατικό έλαβε χώρα γύρω στις 11:48 τοπική ώρα στις 6 Νοεμβρίου 2025, ενώ το HELLAS APHRODITE (IMO: 9722766) μετέφερε φορτίο βενζίνης. Τα 24 μέλη του πληρώματος είναι ασφαλή και η εταιρεία παραμένει σε συνεχή επαφή μαζί τους, ενώ έχει ενεργοποιήσει την ομάδα έκτακτης ανάγκης της και συντονίζεται με τις αρμόδιες αρχές για τη διασφάλιση της ασφάλειας και ευημερίας τους. Προς το παρόν, η εταιρεία δεν θα δημοσιοποιήσει περαιτέρω πληροφορίες για λόγους ασφαλείας.
Το HELLAS APHRODITE είναι ένα δεξαμενόπλοιο μεταφοράς προϊόντων 49.992 dwt, ναυπηγημένο το 2016 και νηολογημένο στη Μάλτα.
Πηγή περιεχομένου: in.gr
![]()
