Η σύσταση δεν είναι δεσμευτική, αλλά αναμένεται ότι θα συμβάλει στην διαμόρφωση κοινής προσέγγισης μεταξύ των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει τα πιστοποιητικά εμβολιασμού κατά της Covid-19 να έχουν ισχύ για εννέα μήνες μετά τον πλήρη εμβολιασμό, δήλωσε αξιωματούχος της ΕΕ στο Reuters.
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από μακρά συζήτηση σχετικά με το αν η ισχύς των πιστοποιητικών θα πρέπει να είναι οκτάμηνη ή εννεάμηνη, πρόσθεσε η ευρωπαϊκή πηγή.
Η σύσταση δεν είναι δεσμευτική, αλλά αναμένεται ότι θα συμβάλει στην διαμόρφωση κοινής προσέγγισης μεταξύ των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείτε επίσης: Μητσοτάκης: «Ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού μόνο με 3η δόση για τους άνω των 60 ετών»
- Κυριάκος Πιερρακάκης στο συνέδριο «Green Deal Greece 2025»: Επιθυμία για μία ενιαία αγορά και ενίσχυση των διασυνοριακών συγχωνεύσεων
- Η Ελλάδα ενισχύει τη μεταγωγική της δύναμη με νέο στόλο αεροσκαφών
- Εξεταστική Επιτροπή για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Λευτέρης Αυγενάκης καταθέτει ως μάρτυρας και απορρίπτει κατηγορίες
- Ταυτοποιήθηκε ο γαμπρός του Καργάκη ως συμμετέχων στο μακελειό στα Βορίζια – Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
- Η Γερμανία ως το κέντρο της πορνείας στην Ευρώπη: Η Πρόεδρος της Bundestag ζητά αυστηρότερους κανόνες
![]()
