Την ανέγερση τείχους στα σύνορα με την Λευκορωσία ενέκρινε το πολωνικό Κοινοβούλιο, με στόχο την αποτροπή εισόδου μεταναστών και προσφύγων.
Το κόστος κατασκευής του τείχους εκτιμάται στα 353 εκατομμύρια ευρώ, ενώ πάνω από 100 χιλιόμετρα θα είναι το μήκος του στα ανατολικά σύνορα της ΕΕ.
Χιλιάδες μετανάστες κυρίως από τη Μέση Ανατολή, προσπαθούν να διασχίζουν ή καταφέρνουν να διασχίσουν τα σύνορα από τη Λευκορωσία.
Η Πολωνία για απάντηση στην Λευκορωσία κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη μεθόριο, με χιλιάδες στρατιώτες να στέλνονται στα σύνορα.
Ο εθνικιστής πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι υποστηρίζει ότι η Πολωνία δέχεται επίθεση από τη Λευκορωσία, και τόνισε την περασμένη εβδομάδα ότι το τείχος είναι απαραίτητο.
Δείτε επίσης: Μακρόν: Διακυβεύεται η αξιοπιστία της Βρετανίας στη διαμάχη για τα αλιευτικά δικαιώματα και για τη Β. Ιρλανδία
- Ζακ Ρανσιέρ: Επαναστατώντας την αισθητική
- Η Ρόμα επικράτησε της Λάτσιο με 1-0 χάρη στον Πελεγκρίνι
- Ζαχαριάδης: Η ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων είναι κρίσιμη για την ήττα της ΝΔ
- Η στήριξη του ΠΑΣΟΚ στο αίτημα του Πάνου Ρούτσι για εκταφή: Ένα αναφαίρετο δικαίωμα γονέα
- ΗΠΑ: Πρωταθλήτριες και στις δύο κατηγορίες στη σκυταλοδρομία 4×100μ.
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr