Ανακαλύψτε τα οφέλη των σταφυλιών ως υπερτροφή για την υγεία σας αυτό το καλοκαίρι. Νέες ερευνητικές μελέτες που δημοσιεύονται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού Journal of Agriculture and Food Chemistry αναδεικνύουν τη σημασία των φρέσκων σταφυλιών ως υπερτροφής. Τα σταφύλια ενισχύουν την καλή λειτουργία του εγκεφάλου, της καρδιάς και του εντέρου, αναφέρουν οι επιστήμονες.
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο όρος υπερτροφές δεν έχει επίσημο ορισμό ή καθιερωμένα κριτήρια, αλλά περιλαμβάνει τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ενώσεις που προάγουν την υγεία. Οι πολυφαινόλες στα σταφύλια είναι εκείνες που ευθύνονται για την αντιοξειδωτική τους δράση και τα πλήρη οφέλη τους προκύπτουν από τη μοναδική σύνθεση όλων των συστατικών τους.
Στην επιστημονική βιβλιογραφία έχουν δημοσιευτεί πάνω από εξήντα μελέτες για τα σταφύλια και την υγεία τους. Ο ευεργετικός ρόλος τους στην καρδιοαγγειακή υγεία έχει τεκμηριωθεί πλήρως, καθώς συμβάλλουν στη χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων και στην καλή κυκλοφορία του αίματος.
Επιπλέον, κλινικές μελέτες αποδεικνύουν ότι τα σταφύλια υποστηρίζουν τη λειτουργία του εγκεφάλου, την υγεία του δέρματος και τη ρύθμιση του μικροβιώματος του εντέρου. Η κατανάλωση σταφυλιών φαίνεται να συμβάλλει θετικά στην έκφραση γονιδίων που σχετίζονται με αυτά τα συστήματα του σώματος, σύμφωνα με τη nutrigenomics.
Συμπερασματικά, τα σταφύλια είναι μια εξαιρετική επιλογή για τους καλοκαιρινούς μήνες, προσφέροντας σημαντικά οφέλη για την υγεία, είτε τα καταναλώνουμε ως σνακ είτε για να προάγουμε την ευεξία μας.
Πηγή περιεχομένου: in.gr