Σύμη: Καταδίωξη σκάφους με μετανάστες – Χειροπέδες στον διακινητή

Στον εντοπισμό και τη διάσωση οκτώ αλλοδαπών αλλά και τη σύλληψη του 24χρονου διακινητή τους προχώρησε το Λιμενικό Σώμα το βράδυ του Σαββάτου

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι «τις βραδινές ώρες χθες, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., βρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ταχύπλοο σκάφος, να κινείται χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας, από τις ακτές της Τουρκίας προς τις βόρειες ακτές της ν. Σύμης.

propoli

Κατά τη διάρκεια της προσέγγισης πραγματοποιήθηκαν φωτεινά και ηχητικά σήματα από το σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στα οποία ο χειριστής του ταχύπλοου σκάφους δεν ανταποκρίθηκε. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία το ταχύπλοο προέβη σε επικινδύνους ελιγμούς προσπαθώντας να εμβολίσει το περιπολικό σκάφος.

Στη συνέχεια το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους ακινητοποίησε το ταχύπλοο και περισυνέλεξε εννέα αλλοδαπούς, εκ των οποίων μία γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της. Αμέσως της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με αποτέλεσμα να ανακτήσει τις αισθήσεις της. Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στον λιμένα ν. Σύμης, ενώ η γυναίκα και δύο ακόμη άτομα που έχρηζαν περίθαλψης μεταφέρθηκαν με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη Ρόδο και από εκεί με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

Από το Λιμεναρχείο Σύμης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας 24χρονος αλλοδαπός εκ των ανωτέρω, τον οποίο αναγνώρισαν και υπέδειξαν οι υπόλοιποι ως τον διακινητή – κυβερνήτη του σκάφους».

Δείτε επίσηςΠόλεμος στην Ουκρανία: Ένας νεκρός σε πυραυλικά πλήγματα της Ρωσίας

Loading

Aliri