Συνταγές: Δύο κλασικά πιάτα που θα σας θυμίσουν καλοκαίρια

Συνταγές: Δύο κλασικά πιάτα που θα σας θυμίσουν καλοκαίρια

Ανακαλύψτε δύο κλασικές συνταγές, παστίτσιο και ιμάμ μπαϊλντί, ιδανικές για καλοκαιρινές απολαύσεις. Δύο αγαπημένες κλασικές συνταγές που προκαλούν αναμνήσεις από καλοκαιρινές στιγμές και οικογενειακές συγκεντρώσεις παρουσιάζονται στην εκπομπή του MEGA Buongiorno. Η μαγειρική είναι τέχνη που ενώνει τους ανθρώπους, και αυτά τα πιάτα αποτελούν έναν συνδυασμό γεύσεων και παραδόσεων που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά.

Το ιμάμ μπαϊλντί θεωρείται ένα άκρως καλοκαιρινό φαγητό, καθώς αυτή την εποχή οι μελιτζάνες είναι στα καλύτερά τους.

Κλασικό παστίτσιο

Υλικά για τη μπεσαμέλ:

– 100 γρ βούτυρο

– 100 γρ αλεύρι

– 1 λίτρο γάλα

– 1 κγ μοσχοκάρυδο

– 200 γρ τριμμένη γραβιέρα

– 2 αυγά

– Αλάτι

– Πιπέρι

Υλικά για τον κιμά:

– 600 γρ μοσχαρίσιος κιμάς

– 2 κρεμμύδια

– 2 σκελίδες σκόρδο

– 2 κσ φρέσκο θυμάρι

– 80 ml κόκκινο κρασί

– 1 κσ πελτέ

– 400 γρ κονκασέ ντομάτα

– 1 στικ κανέλας

– 4 γαρύφαλλα

– 2 φύλλα δάφνης

Υλικά για τη σύνθεση:

– 350 γρ μακαρόνια Νο2

Διαδικασία:

1. Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες.

2. Σε ένα ζεστό τηγάνι προσθέτουμε λίγο λάδι και ρίχνουμε τον κιμά, μαζί με τα μπαχαρικά και το κρεμμύδι.

3. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε καλά.

Για τη μπεσαμέλ:

1. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς.

2. Ρίχνουμε το γάλα σιγά-σιγά, ανακατεύοντας για να αποτρέψουμε τη δημιουργία σβόλων.

3. Στο τέλος, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και την τριμμένη γραβιέρα.

Συναρμολόγηση του παστίτσιου:

1. Σε ένα ταψί τοποθετούμε τα μακαρόνια, στη συνέχεια τον κιμά και, τέλος, τη μπεσαμέλ.

2. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά και αφήνουμε το παστίτσιο να κρυώσει.

Η μαγειρική είναι τέχνη που ενώνει τους ανθρώπους, και αυτά τα πιάτα αποτελούν έναν συνδυασμό γεύσεων και παραδόσεων που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά.

Ιμάμ μπαϊλντί

Υλικά:

– 10 τσακώνικες μελιτζάνες

– 6 λευκά κρεμμύδια

– 5 σκελίδες σκόρδο

– 6 τριμμένες ντομάτες

– 1 ματσάκι μαϊντανός

– 80 γρ μέλι

– 1 κγ μπούκοβο

– 100 ml ελαιόλαδο

– 200 γρ φέτα

– Αλάτι

– Πιπέρι

Διαδικασία:

1. Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι, προσθέτουμε το σκορδόλαδο, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και το μπούκοβο και ανακατεύουμε.

2. Ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες και αφήνουμε να δημιουργηθεί η σάλτσα.

3. Χαράζουμε τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε στον φούρνο για να αποβάλουν την υγρασία τους.

4. Όταν οι μελιτζάνες είναι έτοιμες, τις γεμίζουμε με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play