Συνταγές για δύο πίτσες ιδανικές για το επερχόμενο Σαββατοκύριακο

Συνταγές για δύο πίτσες ιδανικές για το επερχόμενο Σαββατοκύριακο

Ανακαλύψτε δύο απολαυστικές συνταγές πίτσας που θα ενθουσιάσουν την οικογένεια και τους φίλους σας το Σαββατοκύριακο. Δεν υπάρχει κανείς, μικρός ή μεγάλος, που να μην εκτιμά την πίτσα. Γι’ αυτό ακολουθούν δύο σπιτικές συνταγές ιδανικές για το επερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Σπιτική πίτσα ταψιού

Υλικά:

Για τη ζύμη:

– 500 γρ. αλεύρι

– 9 γρ. μαγιά

– 25 ml ελαιόλαδο

– 350 γρ. χλιαρό νερό

– 1 κ.σ. αλάτι

Για τη σάλτσα:

– 2 κονσέρβες κονκασέ

– 50 ml ελαιόλαδο

– 1 κ.σ. ρίγανη

– 2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη

– 2 σκελίδες σκόρδο

– αλάτι

– πιπέρι

Για τη σύνθεση:

– 150 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα

– 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

– 10 φέτες μπέικον

– 150 γρ. σαλάμι σε φέτες

Το μυστικό:

Το αλεύρι και η υγρασία παίζουν καθοριστικό ρόλο στην πίτσα. Όσο περισσότερη υγρασία προσθέτετε, τόσο πιο λεπτό θα είναι το ζυμάρι.

Διαδικασία:

Ξεκινάμε με τη ζύμη. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη μαγιά, λίγο ζάχαρη, ελαιόλαδο και νερό. Χτυπάμε στο μίξερ και μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, την απλώνουμε σε ένα ταψί. Τοποθετούμε το ταψί με τη ζύμη στον φούρνο στους 50 βαθμούς για μία ώρα, ώστε να φουσκώσει, γεγονός που θα βοηθήσει στο ψήσιμο και θα μειώσει τον χρόνο ψησίματος. Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε το κονκασέ με λίγο λάδι, τη ρίγανη και σκόνη σκόρδου. Απλώνουμε τη σάλτσα πάνω στη ζύμη, προσθέτουμε τα αλλαντικά και τα τυριά, και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 20 λεπτά.

Πίτσα με σπανάκι, ντομάτα και κολοκυθάκια

Υλικά:

Για τη ζύμη:

– 500 γρ. σκληρό αλεύρι

– 1 κ.σ. ελαιόλαδο

– 1 κ.σ. ξίδι

– 20 γρ. ξηρή μαγιά

– 1 πρέζα ζάχαρη

– 1 πρέζα αλάτι

– 1 κ.σ. αποξηραμένα βότανα

– 350 ml νερό

Για τη σάλτσα:

– 4 φρέσκιες ώριμες ντομάτες

– 1 κ.σ. φρέσκο βασιλικό

– 1 κ.σ. ελαιόλαδο

– 1 πρέζα αλάτι

– 1 πρέζα ζάχαρη

Για τη γέμιση:

– 1½ κούπα χοντροκομμένο σπανάκι

– ½ κούπα λεπτές ροδέλες κολοκυθιών

– 1 κ.σ. ελαιόλαδο

– 1 ξερό κρεμμύδι

– ½ κούπα ντοματίνια κομμένα στη μέση

– 150 γρ. χοντροτριμμένη φέτα

Διαδικασία:

Για τη ζύμη, σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και τα αποξηραμένα βότανα. Κάνουμε μία γούβα στη μέση και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το αλάτι και το νερό, προσθέτοντας αλεύρι ή νερό, αν χρειαστεί. Ζυμώνουμε για περίπου 5 λεπτά και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί. Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, τις τρίβουμε και τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με ελαιόλαδο, αλάτι και ζάχαρη, αφήνοντας να σιγοβράσει για 15 λεπτά. Πέντε λεπτά πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον βασιλικό. Σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε το σπανάκι και τα κολοκυθάκια με λάδι. Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα ταψί, απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας, προσθέτουμε τα σπανάκι, τα κολοκυθάκια, τα ντοματίνια και το κρεμμύδι και πασπαλίζουμε με φέτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play