Συνταγή: Μπακαλιάρος πλακί με πατάτες και ελιές

Συνταγή: Μπακαλιάρος πλακί με πατάτες και ελιές

Ανακαλύψτε τη γευστική συνταγή του μπακαλιάρου πλακί με πατάτες και ελιές για ιδανικά καλοκαιρινά γεύματα. Ως παιδιά, οι περισσότεροι από εμάς δεν είχαμε και τις καλύτερες σχέσεις με το ψάρι, και οι εντάσεις στα οικογενειακά τραπέζια ήταν συχνές, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, όταν το ψάρι συχνά κατέληγε στο πιάτο μας. Ωστόσο, ο μπακαλιάρος δεν αποτέλεσε ποτέ πηγή συγκρούσεων, καθώς οι περισσότεροι δεν τον θεωρούμε παραδοσιακό ψάρι. Ο γνωστός σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος μας παρουσιάζει μια συνταγή που θα κάνει τα μεσημέρια μας πιο απολαυστικά.

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μας δείχνει μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για μπακαλιάρο πλακί με πατάτες και ελιές.

Μπαίνοντας στην κουζίνα της εκπομπής MEGA Buongiorno, παρέα με τη Φαίη Σκορδά, μας καθοδηγεί βήμα προς βήμα, υποσχόμενος ότι με λίγο κόπο και μόλις μισή ώρα χρόνου, μπορούμε να απολαύσουμε μια συνταγή δημοφιλή στα νησιά.

Τα υλικά:

– 1 κιλό μπακαλιάρος

– 1 κιλό πατάτες

– 6 λευκά κρεμμύδια

– 3 σκελίδες σκόρδο

– 1 ματσάκι μαϊντανός

– 3 τριμμένες ντομάτες

– 1 κ.σ. πελτές ντομάτας

– 1 κ.σ. μέλι

– 1/2 κ.γ. κανέλα

– 4 κόκκοι μπαχάρι

– 2 φύλλα δάφνης

– Δεντρολίβανο

– 100 ml ελαιόλαδο

– Αλάτι

– Πιπέρι

Η διαδικασία:

Κόβουμε τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες και τις βάζουμε σε νερό. Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι, ρίχνουμε τις πατάτες και, όταν η θερμοκρασία εξάγει το νερό, προσθέτουμε λίγο λάδι για να δημιουργήσουμε τη βάση.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το δεντρολίβανο, τη δάφνη, το μπαχάρι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και λίγο μαϊντανό.

Ακολουθώντας, τοποθετούμε τον μπακαλιάρο και ρίχνουμε μερικές ελιές, ξανά δεντρολίβανο, μπαχάρι και δάφνη. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, λίγο πελτέ και μέλι. Ρίχνουμε λίγο νερό, σκεπάζουμε το τηγάνι και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play