Συνταγή: Μπέργκερ με φαλάφελ – Μία υγιεινή εναλλακτική

Συνταγή: Μπέργκερ με φαλάφελ – Μία υγιεινή εναλλακτική

Ανακαλύψτε μια υγιεινή και απολαυστική συνταγή για μπέργκερ με φαλάφελ, ιδανική για εναλλακτικές γεύσεις. Όταν σκεφτόμαστε το μπέργκερ, συνήθως το μυαλό μας πηγαίνει σε ένα ζουμερό και νόστιμο μοσχαρίσιο μπιφτέκι. Ωστόσο, στην εποχή των γαστρονομικών πειραματισμών, αυτή η συνταγή μας προσκαλεί να εξερευνήσουμε μια πιο υγιεινή εκδοχή με φαλάφελ. Το μπέργκερ με φαλάφελ είναι μια εξαιρετική επιλογή, πιο ελαφριά και με λιγότερες θερμίδες. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγος χρόνος στην κουζίνα μας για να το ετοιμάσουμε.

Υλικά για τα μπιφτέκια:

– 250 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα όλη τη νύχτα

– 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

– 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες ή ψιλοκομμένες

– 2 κουταλιές του γλυκού κύμινο

– 2 κουταλιές του γλυκού σπόροι κόλιανδρου

– 6 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

– ½ κουταλιά του γλυκού πιπέρι καγιέν

– 2 γεμάτες κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

– 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι

– Λάδι για τηγάνισμα

Υλικά για τη σάλτσα χούμους και ταχίνι:

– 125 γρ. χούμους

– 2 κουταλιές σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

– 1-2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού

– 1 κουταλιά σούπας ταχίνι

Υλικά για το σερβίρισμα:

– 4 μεγάλα ψωμάκια ή ψωμάκια για μπέργκερ

– 1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη σε φέτες

– 1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

– 4 φύλλα μαρούλι βουτύρου

Tip: Αν και μπορούμε να το συνοδεύσουμε με πατάτες, μια δροσερή σαλάτα είναι μια καλύτερη επιλογή.

Διαδικασία:

Στραγγίστε καλά τα ρεβίθια και τοποθετήστε τα σε μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων, ψιλοκόβοντάς τα μέχρι να σπάσουν ελαφρώς. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να αποκτήσετε μια υφή παρόμοια με αυτή του χονδροειδούς ψωμιού. Δημιουργήστε μπιφτέκια με διάμετρο περίπου 10 εκ. και πάχος 2,5 εκ. Τηγανίστε τα σε καυτό λάδι στους 180°C για 4-5 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανά και χρυσά.

Για τη σάλτσα χούμους και ταχίνι, ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Εάν επιθυμείτε μια πιο ελαφριά υφή, προσθέστε λίγο νερό μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή συνοχή.

Για το σερβίρισμα, κόψτε και ζεστάνετε τα ψωμάκια. Τοποθετήστε στο επάνω μέρος ένα φύλλο μαρουλιού, μια φέτα ντομάτας και λίγες φέτες κόκκινου κρεμμυδιού. Βάλτε το φαλάφελ στο κάτω μέρος του ψωμιού και προσθέστε λίγη από τη σάλτσα. Σερβίρετε είτε σε πιάτο είτε φτιάχνοντάς τα σαν κανονικό μπέργκερ με συνοδευτικά επιλογής σας.

Μπορείτε επίσης να μαγειρέψετε και να αποθηκεύσετε τα υπόλοιπα μπιφτέκια στο ψυγείο ή να τα καταψύξετε για γρήγορο και εύκολο σνακ.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play