Συνταγή μπιφτεκιών κοτόπουλου γεμιστών με τυρί και ψητές γλυκοπατάτες

Συνταγή μπιφτεκιών κοτόπουλου γεμιστών με τυρί και ψητές γλυκοπατάτες

Ανακαλύψτε μια εύκολη συνταγή για μπιφτέκια κοτόπουλου γεμιστά με τυρί και ψητές γλυκοπατάτες που θα εντυπωσιάσουν! Είτε είστε μικροί είτε μεγάλοι, τα μπιφτέκια κοτόπουλου είναι ένα από τα αγαπημένα πιάτα όλων μας και μια εξαιρετική λύση για γεύμα χωρίς πολλές διαδικασίες. Αυτή η συνταγή που παρουσίασε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος στην εκπομπή MEGA Buongiorno είναι ιδανική για να ετοιμάσετε ένα υγιεινό και νόστιμο πιάτο σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ο γνωστός chef μας αποκάλυψε έναν απλό τρόπο να φτιάξουμε μπιφτέκια κοτόπουλου γεμιστά με τυρί, που απαιτούν ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας.

Συνοδεύστε τα με γλυκοπατάτες, όπως έκανε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, για ένα γεύμα που συνδυάζει γεύση και θρεπτική αξία.

Τα υλικά

– 700 γρ. κιμά κοτόπουλου (στήθος)

– 300 γρ. κιμά κοτόπουλου (μπούτι)

– 300 γρ. τριμμένο τυρί Kerrygold Regato Classic

– 50 ml ελαιόλαδο

– 1 λευκό κρεμμύδι

– 150 γρ. φρυγανιά τριμμένη

– 2 αυγά

– 1 καρότο

– 1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα

– 1 κ.γ. τριμμένο σκόρδο

– 1 κ.γ. κύμινο

– 1 κ.γ. δεντρολίβανο

– Αλάτι

– Πιπέρι

– 500 γρ. γλυκοπατάτες

Το μυστικό

Η προσθήκη του τυριού στο μείγμα των μπιφτεκιών προσφέρει την απαραίτητη υγρασία και λιπαρότητα, επομένως δεν χρειάζεται να προσθέσουμε λάδι.

Η διαδικασία

Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε τον κιμά κοτόπουλου (στυθος και μπούτι) με το τριμμένο καρότο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, την γλυκιά πάπρικα, το δεντρολίβανο, τα αυγά και τη φρυγανιά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε καλά με το χέρι. Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε σε ένα ζεστό τηγάνι χωρίς λάδι, περιμένοντας να σχηματιστεί κρούστα από τη μία πλευρά προτού τα γυρίσουμε.

Παράλληλα, ετοιμάζουμε τις γλυκοπατάτες σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας. Έτσι, η συνταγή είναι έτοιμη!

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play