Συνταγή: Χούμους με κολοκύθα

Συνταγή: Χούμους με κολοκύθα

Ανακαλύψτε τη συνταγή για χούμους με κολοκύθα, ιδανικό ντιπ για τον Οκτώβριο, πλούσιο σε γεύσεις και θρεπτικά συστατικά. Είναι το λαχανικό που κυριαρχεί τον Οκτώβριο, καθώς γιορτάζεται τη νύχτα του Χάλογουιν. Ωστόσο, η κολοκύθα δεν είναι μόνο ένα σύμβολο της εποχής, αλλά και ένα εξαιρετικό superfood, που προσφέρει πεντανόστιμες γεύσεις. Η παρακάτω συνταγή, χούμους κολοκύθας, αποτελεί μια μεταξένια, ζεστή και αρωματική επιλογή.

Η κολοκύθα είναι πλούσια σε νερό, κάτι που την καθιστά εξαιρετική για την ενυδάτωση του οργανισμού. Είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή για να νιώσετε χορτάτοι χωρίς πολλές θερμίδες. Επιπλέον, περιέχει βιταμίνη Α και β-καροτίνη, που προστατεύουν τα μάτια από τις επιπτώσεις της ηλικίας και συμβάλλουν στην υγεία του δέρματος.

Η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες A και C ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθώντας το σώμα να αμυνθεί απέναντι σε ιούς και λοιμώξεις.

Τα υλικά:

– 200 γρ. ρεβίθια μουλιασμένα και βρασμένα

– 200 γρ. ψητή ή βρασμένη κολοκύθα

– 2 κ.σ. ταχίνι

– Χυμός από 1 λεμόνι

– 1 μικρή σκελίδα σκόρδο

– 3 κ.σ. ελαιόλαδο

– 1/2 κ.γ. κύμινο

– 1/4 κ.γ. κανέλα (προαιρετικά)

– 1-2 κ.σ. νερό ή ζωμό λαχανικών (για πιο κρεμώδη υφή)

– Αλάτι, πιπέρι

– Κολοκυθόσπορος και πάπρικα ή καπνιστό αλάτι για το σερβίρισμα

Η διαδικασία:

Αρχικά, πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα ρεβίθια με την κολοκύθα, το ταχίνι, το λεμόνι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το κύμινο, προσθέτοντας, αν επιθυμούμε, και λίγη κανέλα για επιπλέον άρωμα. Συνεχίζουμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα λείο και ομοιογενές μείγμα. Εάν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο νερό ή ζωμό για πιο απαλή υφή. Δοκιμάζουμε και ρυθμίζουμε τη γεύση με αλάτι, πιπέρι και χυμό λεμονιού.

Σερβίρουμε το χούμους κολοκύθας γαρνίροντας με ελαιόλαδο, σπόρους κολοκύθας και πάπρικα ή καπνιστό αλάτι.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play