Ανακαλύψτε πώς να φτιάξετε εύκολα μπισκότα γιαουρτιού, τραγανά εξωτερικά και μαλακά εσωτερικά. Κάθε γλυκός λάτρης θα συμφωνήσει ότι τα μπισκότα είναι μια αγαπημένη λιχουδιά. Ωστόσο, αυτή η συνταγή προσφέρει μια ξεχωριστή παραλλαγή που αξίζει να δοκιμάσετε. Μπισκότα γιαουρτιού αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για σπιτικά γλυκίσματα, συνδυάζοντας τραγανότητα και αφράτη υφή.
Υλικά:
– 3/4 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι
– 2 και 1/2 φλιτζάνια (300 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις, συν επιπλέον για άνοιγμα της ζύμης
– 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
– 1 και 1/4 κ.γ. χοντρό αλάτι
– 3/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
– 3/4 φλιτζάνι αλατισμένο βούτυρο
– λιναρόσπορος (προαιρετικά)
Διαδικασία:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220°C και στρώστε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος. Χτυπήστε το γιαούρτι με 1/3 φλιτζάνι παγωμένο νερό και βάλτε το στο ψυγείο για να κρυώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμείξτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη σόδα. Χρησιμοποιώντας έναν τρίφτη, προσθέστε το βούτυρο στο μείγμα του αλευριού και ανακατέψτε απαλά, ώστε να διαχωριστούν τα κομμάτια του βουτύρου. Ρίξτε το μείγμα του γιαουρτιού στο μείγμα αλευριού και φέρτε τη ζύμη μαζί με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να υγρανθεί πλήρως. Αν η ζύμη είναι πολύ στεγνή, προσθέστε σταδιακά παγωμένο νερό μέχρι να αποκτήσει την κατάλληλη υφή.
Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθεί. Κόψτε τη ζύμη σε 4 ίσα κομμάτια και επαναλάβετε τη διαδικασία 3 φορές, ώστε να αποκτήσει την επιθυμητή υφή. Χρησιμοποιήστε έναν κυκλικό κόφτη 6 εκ. για να κόψετε τη ζύμη και τοποθετήστε τα κομμάτια στο προετοιμασμένο ταψί.
Ψήστε τα μπισκότα για 12 έως 14 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Αφήστε τα να κρυώσουν στο ταψί για 5 λεπτά προτού τα σερβίρετε.
Tip: Προσθέστε λιναρόσπορο για να ενισχύσετε τη διατροφική αξία των μπισκότων.
Πηγή περιεχομένου: in.gr
![]()
