Ανακαλύψτε μια υγιεινή και νόστιμη συνταγή για μπράουνις με μαύρη σοκολάτα και αβοκάντο. Το μπράουνις με μαύρη σοκολάτα και αβοκάντο αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή σνακ που ικανοποιεί τις γευστικές προτιμήσεις μικρών και μεγάλων. Συνδυάζει τις ιδιότητες ενός επιδόρπιου με αυτές ενός υγιεινού πρωινού, ιδανικό για συντροφιά με τον καφέ. Αυτή η συνταγή δεν είναι μόνο πεντανόστιμη, αλλά και ιδιαίτερα υγιεινή. Το χρόνο προετοιμασίας της δεν υπερβαίνει τη μισή ώρα, κάνοντάς την ιδανική για γρήγορες απολαύσεις.
### Υλικά
– 1 αβοκάντο όχι τελείως ώριμο, καθαρισμένο και χωρίς κουκούτσι
– ¾ φλιτζάνι άγλυκο κακάο σε σκόνη, κοσκινισμένο
– 3 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
– ⅓ φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου
– 2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
– 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
– ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
– 1 κουτ. γλυκού σκόνη εσπρέσο (προαιρετικά)
– ¼ φλιτζάνι άπαχο γάλα ή φυτικό γάλα της επιλογής σας
– ¾ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
### Το μυστικό
Η χρήση του αβοκάντο είναι το μυστικό επιτυχίας για αυτά τα σοκολατένια μπράουνις! Αντικαθιστά τα ανθυγιεινά κορεσμένα λιπαρά με υγιεινά μονοακόρεστα λιπαρά που ενισχύουν την καρδιά, σύμφωνα με το Harvard T.H. Chan School of Public Health.
### Διαδικασία
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C. Στρώστε ένα ταψί 23×23 εκ. με λαδόκολλα.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ, πολτοποιήστε το αβοκάντο με ένα πιρούνι. Προσθέστε το κακάο, τα αυγά, το σιρόπι σφενδάμου, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και, αν επιθυμείτε, τη σκόνη εσπρέσο. Ανακατέψτε καλά.
3. Ενσωματώστε το γάλα και το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά, προσέχοντας να μην ανακατέψετε υπερβολικά.
4. Ψήστε μέχρι να σφίξουν και ένα ξυλάκι που θα εισάγετε στο κέντρο να βγαίνει καθαρό, περίπου 20-25 λεπτά.
5. Αφήστε τα να κρυώσουν πλήρως, κόψτε σε 12 ίσα τετράγωνα και σερβίρετε. Φυλάξτε τα καλυμμένα στο ψυγείο για έως και 1 εβδομάδα.
Πηγή περιεχομένου: in.gr