Ανακαλύψτε τη συνταγή για crumble γεμιστό με πραλίνα, μια εύκολη και νόστιμη γλυκιά λιχουδιά. Στην απουσία του Δημήτρη Σκαρμούτσου, η ιεραρχία της μαγειρικής στο Buongiorno υπήρξε αφορμή για αλλαγές. Ο Χρήστος Βέργαδος ανέλαβε το ρόλο του οικοδεσπότη και μας ταξίδεψε στον δικό του γλυκό κόσμο με τη συνταγή του. Ο γνωστός pastry chef μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA, παρέα με τη Φαίη Σκορδά, και μας παρουσίασε μια απλή αλλά εντυπωσιακή συνταγή για crumble γεμιστό με πραλίνα. Μην ανησυχείτε αν τα γλυκά σας φαίνονται περίπλοκα, καθώς πρόκειται για μια πανεύκολη συνταγή, με λίγα υλικά, που μπορείτε να φτιάξετε σε ένα μόνο μπολ και χωρίς μίξερ. Και φυσικά, το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο.
Υλικά:
– 150 γρ. βούτυρο
– 130 γρ. καστανή ζάχαρη
– 2 αυγά
– 380 γρ. αλεύρι
– 100 γρ. τριμμένο αμύγδαλο
– 1 βανίλια
– 400 γρ. πραλίνα
– 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Διαδικασία:
Η διαδικασία της παρασκευής γίνεται αποκλειστικά μέσα σε ένα μπολ. Ξεκινάμε ρίχνοντας την καστανή ζάχαρη, τα αυγά και τη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα, έτσι ώστε τα αυγά να διαλυθούν με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι και το τριμμένο αμύγδαλο, το οποίο προσδίδει μια τραγανή υφή στο τελικό προϊόν.
Ανακατεύουμε με το χέρι και δημιουργούμε τη ζύμη. Έπειτα, προσθέτουμε το βούτυρο σε κομμάτια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιογενή ζύμη. Σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί, τοποθετούμε χαρτί ψησίματος και αρχίζουμε να απλώνουμε με το χέρι λίγο παραπάνω από τη μισή ζύμη για να δημιουργήσουμε τη βάση. Στη συνέχεια, απλώνουμε την πραλίνα.
Μόλις προσθέσουμε την πραλίνα, ρίχνουμε την υπόλοιπη ζύμη από πάνω σε κομμάτια και ολοκληρώνουμε με τις σταγόνες σοκολάτας. Τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο, στους 180 βαθμούς, για περίπου 35 με 40 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο χρώμα.
Πηγή περιεχομένου: in.gr