Ανακαλύψτε μια δροσερή και εύκολη συνταγή για σούπα γκασπάτσο, ιδανική για καλοκαιρινές ημέρες. Στην καρδιά του καλοκαιριού, οι σούπες συχνά δεν θεωρούνται το ιδανικό πιάτο. Ωστόσο, η παρούσα συνταγή που παρουσίασε ο γνωστός σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος στην εκπομπή του MEGA Buongiorno αποδεικνύει ότι μπορεί να υπάρξει εξαίρεση, καθώς αυτή η σούπα γκασπάτσο είναι απόλυτα ταιριαστή για την εποχή.
Το γκασπάτσο είναι μια παραδοσιακή σούπα της Ισπανίας, γνωστή για τη δροσιά και την πλούσια γεύση της, που συνήθως καταναλώνεται το καλοκαίρι. Το κρύο αυτό πιάτο βασίζεται σε ντομάτες και περιλαμβάνει σκόρδο, ελαιόλαδο και ξύδι, μερικές φορές προστίθεται και τριμμένο ψωμί για πιο πηχτή υφή.
Η διαδικασία παρασκευής είναι πανεύκολη και απαιτεί λίγα υλικά. Το μυστικό για την επιτυχία του γκασπάτσο είναι να είναι όσο πιο κρύο γίνεται πριν το σερβίρισμα.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε περιλαμβάνουν:
– 1 κιλό ντομάτες
– 2 αγγούρια
– 1 σκελίδα σκόρδο
– 1 κρεμμύδι
– 2 κόκκινες πιπεριές τσίλι
– 2 αβοκάντο
– 1 στικ σέλερι
– 1 ματσάκι βασιλικός
– 1/2 ματσάκι δυόσμος
– 120 ml ελαιόλαδο
– 30 ml μηλόξυδο
– 2 φέτες ψωμί
– Αλάτι και πιπέρι
Η διαδικασία είναι απλή: στο δοχείο του μούλτι βάζουμε τα κομμάτια ντομάτας, το αγγούρι, το αβοκάντο, μπόλικο βασιλικό, λίγο τσίλι, το ξύδι και λίγο πράσινη πιπεριά. Αφήνουμε τα υλικά στο ψυγείο για μισή ώρα, ώστε να αναμειχθούν τα αρώματά τους. Έπειτα, χτυπάμε όλα τα υλικά στο μούλτι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Τέλος, ρυθμίζουμε τη γεύση με αλάτι, πιπέρι και ξύδι, σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και μπορούμε να γαρνίρουμε με κρουτόν ή φρέσκο βασιλικό και δυόσμο.
Πηγή περιεχομένου: in.gr