Ανακαλύψτε μια ελαφριά και δροσερή πατατοσαλάτα, ιδανική για το καλοκαίρι και το επαγγελματικό γεύμα. Με την άνοδο της θερμοκρασίας και την εγγύτητα του καλοκαιριού, τα βαριά πιάτα δεν είναι η καλύτερη επιλογή για το επαγγελματικό μας lunch break. Η εποχή απαιτεί ελαφριά και δροσερά γεύματα, όπως αυτή η συνταγή για πατατοσαλάτα. Η πατατοσαλάτα είναι μια ιδανική επιλογή που κινείται ανάμεσα στη σαλάτα και το κανονικό γεύμα, συνδυάζοντας γεύση και ελαφρύ χαρακτήρα.
Τα υλικά:
– 1 αυγό σφιχτό
– 2 μέτριες πατάτες
– 2 αγγουράκια
– 6 ραπανάκια
– Λίγο σχοινόπρασο
– 1 κουταλιά ψιλοκομμένο κόλιανδρο
Για το ντρέσινγκ:
– 2 κουταλιές απαλή μουστάρδα
– 3 κουταλιές ελαιόλαδο
– Χυμό ενός λεμονιού
– Ξύσμα από ένα λεμόνι
– 1 κουταλάκι μέλι
– Αλάτι
– Πιπέρι
Η διαδικασία:
Βράστε τις πατάτες και αφήστε τις να κρυώσουν καλά. Εν τω μεταξύ, πλύνετε τα αγγουράκια και κόψτε τα σε ροδέλες, ενώ κάνετε το ίδιο και με τα ραπανάκια. Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετήστε τις κρύες πατάτες κομμένες σε κυβάκια, το αυγό κομμένο σε τέσσερα και προσθέστε τα αγγουράκια και τα ραπανάκια. Πασπαλίστε με κόλιανδρο και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο για επιπλέον γεύση.
Σε ένα μπολάκι, ανακατέψτε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το μέλι, το πιπέρι και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Περιχύστε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και σερβίρετε.
Πηγή περιεχομένου: in.gr