Ανακαλύψτε την πεντανόστιμη συνταγή για κεμπάπ με γιαούρτι, ιδανική για ένα γευστικό street food γεύμα. Ο κόσμος της γαστρονομίας συχνά επιστρέφει σε παραδοσιακά πιάτα που μας θυμίζουν τα παιδικά μας χρόνια, όμως κάποιες φορές, χρειαζόμαστε μια διαφορετική προσέγγιση. Στην εκπομπή MEGA Buongiorno, ο γνωστός σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος παρουσίασε μια εξαιρετική συνταγή που ενσωματώνει τη γεύση του κεμπάπ με την φρεσκάδα του γιαουρτιού, δημιουργώντας μια μοναδική εμπειρία φαγητού.
Η διαφορά με την original συνταγή είναι ότι εδώ δεν ψήνεις το κεμπάπ μαζί με τη σάλτσα και το γιαούρτι. Τα δύο τελευταία είναι τα κρύα συστατικά, τα οποία έρχονται και δένουν πάνω από το ζεστό κεμπάπ.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε περιλαμβάνουν 700 γρ αρνίσιο κιμά, 300 γρ μοσχαρίσιο κιμά, μια πιπεριά Φλωρίνης και άλλες γευστικές προσθήκες όπως γλυκιά πάπρικα, μπαχάρι, κύμινο και κανέλα, καθώς και αλάτι και πιπέρι. Για τη σάλτσα ντομάτας, θα χρειαστείτε τριμμένες ντομάτες, πιπεριές και σουμάκ.
Ξεκινάμε με τη σάλτσα ντομάτας. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, την πιπεριά Φλωρίνης που την έχουμε κάνει πολτό, την πράσινη πιπεριά, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σουμάκ. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τοποθετούμε τη σάλτσα στο ψυγείο.
Για το κεμπάπ, συνδυάζουμε τους κιμάδες με τα υπόλοιπα μπαχαρικά και πλάθουμε το μείγμα. Ψήνουμε το κεμπάπ και ταυτόχρονα προετοιμάζουμε τις πίτες, τις ντομάτες και τις πιπεριές. Όταν όλα είναι έτοιμα, σερβίρουμε το πιάτο μας προσθέτοντας κόκκινη σάλτσα και γιαούρτι πάνω από το κεμπάπ.
Πηγή περιεχομένου: in.gr