Συνταγή για κέικ λεμονιού: ένα απολαυστικό γλυκό

Συνταγή για κέικ λεμονιού: ένα απολαυστικό γλυκό

Ανακαλύψτε την εύκολη συνταγή για κέικ λεμονιού που εντυπωσιάζει με τη γεύση του! Κυριακή χωρίς γλυκό; Αυτό είναι αδύνατο. Γι’ αυτό σας παρουσιάζουμε μια συνταγή για ένα απολαυστικό επιδόρπιο που μπορεί να απολαύσετε μετά το μεσημεριανό γεύμα ή ακόμα και το πρωί με τον καφέ σας. Το κέικ λεμονιού απαιτεί λιγότερο από μία ώρα για την παρασκευή του.

Τα υλικά

Για το κέικ:

– 90 γρ. βούτυρο, μαλακό, συν επιπλέον για άλειμμα των φορμών

– 90 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

– 2 αυγά

– Χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια

– 115 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, συν επιπλέον για πασπάλισμα

– 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

– 1 με 2 κουταλάκια του γλυκού γάλα

Για την κρέμα:

– 600 ml γάλα

– Σκόνη βανίλιας

– 3 μεγάλοι κρόκοι αυγών

– 30 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

– 2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ

Για το σιρόπι λεμονιού:

– 8 κουταλιές της σούπας μέλι

– Ξύσμα από ½ λεμόνι

– Φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού

Η διαδικασία

Πρώτα, ελαφρώς λαδώστε και αλευρώστε τις φόρμες για κέικ. Σε ένα μπολ, χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να γίνει ομοιογενές. Σπάστε τα αυγά σε ένα μικρό δοχείο και χτυπήστε τα με ένα πιρούνι. Προσθέστε αργά τα αυγά στο μείγμα βουτύρου-ζάχαρης, χτυπώντας συνεχώς. Στη συνέχεια, προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε απαλά με το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

Ανακατέψτε 2½ κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού και το γάλα και μοιράστε το μείγμα ομοιόμορφα στις φόρμες. Τοποθετήστε ένα κομμάτι λαδόκολλα πάνω από κάθε φόρμα και από πάνω ένα μεγαλύτερο φύλλο αλουμινόχαρτου. Διπλώστε τις άκρες γύρω από τη φόρμα και δέστε με σπάγκο. Γεμίστε κατά το ήμισυ μια κατσαρόλα με βραστό νερό και τοποθετήστε τα κεκάκια στη σχάρα για ατμό από πάνω. Σκεπάστε με καπάκι και σιγοβράστε για 25 λεπτά.

Για την κρέμα βανίλιας, ζεστάνετε το γάλα με τους σπόρους και 1/2-1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη βανίλιας μέχρι σχεδόν να βράσει. Χτυπήστε τους κρόκους, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να ασπρίσουν. Ρίξτε αργά το ζεστό γάλα στο μείγμα αυγών και ανακατέψτε συνεχώς. Περάστε το μείγμα από σίτα σε καθαρή κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει αρκετά πηχτό ώστε να καλύπτει την πίσω πλευρά ενός κουταλιού.

Για το σιρόπι, αναμείξτε το μέλι, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού σε μια κατσαρόλα και ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά. Αφαιρέστε τα κεκάκια από τις φόρμες και αφήστε τα να σταθούν για 5 λεπτά πριν τα αναποδογυρίσετε στα πιάτα σερβιρίσματος. Περιχύστε με το σιρόπι και σερβίρετε με την κρέμα βανίλιας στο πλάι.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play