Ανακαλύψτε μια παραδοσιακή συνταγή για μοσχάρι φρικασέ που συνδυάζει γεύσεις και αρώματα του φθινοπώρου. Η συνταγή για το μοσχάρι φρικασέ με σπανάκι και μυρωδικά μας μεταφέρει σε μεσημέρια Κυριακής στο οικογενειακό τραπέζι. Ο γνωστός σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος παρουσίασε την ιδιαίτερη αυτή συνταγή στην εκπομπή του MEGA Buongiorno, παρέα με τη Φαίη Σκορδά. Παρόλο που απαιτεί χρόνο για να ετοιμαστεί, το φαγητό αυτό δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται.
Υλικά:
– 1 κιλό μοσχάρι ελιά
– 800 γρ σπανάκι
– 400 γρ σέσκουλα
– 5 πράσα
– 2 λευκά κρεμμύδια
– 3 σκελίδες σκόρδο
– 1 ματσάκι άνηθο
– 1/2 ματσάκι δυόσμο
– 2 φύλλα δάφνης
– 600 ml ζωμό μοσχαριού
– αλάτι
– πιπέρι
Για το αυγολέμονο:
– Χυμός από 2 λεμόνια
– 1 αβγό
– 1 κρόκος αυγού
– 1 κγ κορν φλάουρ
Διαδικασία:
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε λίγο λάδι και προσθέτουμε το μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια, θωρακίζοντας το κρέας. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το πράσο, το κρεμμύδι και το σκόρδο, και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και, μόλις σοταριστεί το κρέας, ανεβάζουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τον ζωμό, ώστε να καλύψει τα υλικά. Αφήνουμε το κρέας να βράσει για μια ώρα, ενώ προσθέτουμε ζωμό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
Μετά από μία ώρα και αφού το μοσχαράκι έχει μαλακώσει, ρίχνουμε μέσα τα χόρτα και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 7-8 λεπτά.
Για το αυγολέμονο: Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας συνεχώς. Μετά, προσθέτουμε λίγο ζωμό από το φαγητό και ανακατεύουμε καλά. Μόλις το αυγολέμονο είναι έτοιμο, το περιχύνουμε στο μοσχαράκι φρικασέ.
Πηγή περιεχομένου: in.gr