Συνταγή για υγιεινό banana bread: Ένας γευστικός πειρασμός

Συνταγή για υγιεινό banana bread: Ένας γευστικός πειρασμός

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το υγιεινό banana bread που θα σας ενθουσιάσει με την υπέροχη γεύση του. Το πότε το banana bread έγινε αγαπημένο σνακ για το ελληνικό πρωινό παραμένει άγνωστο, όμως σίγουρα έχει κερδίσει πολλές καρδιές στην κουζίνα μας. Η παρασκευή του δεν είναι ιδιαίτερα απλή, καθώς η παραμικρή απόκλιση στις δόσεις μπορεί να αλλοιώσει το αποτέλεσμα. Παρ’ όλα αυτά, η προσπάθεια αξίζει τον κόπο, καθώς το banana bread είναι ένα γευστικό σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας.

### Υλικά:

– 125ml ηλιέλαιο

– 75 γρ. καστανή ζάχαρη

– 4 κουταλιές της σούπας σιρόπι αγαύης ή σιρόπι σφενδάμου

– 3 αυγά, χτυπημένα

– 100 ml γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά

– 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

– 4 πολύ ώριμες μπανάνες, λιωμένες

– 50 γρ σταφίδες

– 125 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

– 125 γρ αλεύρι ολικής άλεσης

– 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

– 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη

– Μια πρέζα αλάτι

– 25 γρ ψιλοκομμένα καρύδια

### Διαδικασία:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώστε μια φόρμα και τοποθετήστε μια μακριά λωρίδα λαδόκολλας στον πάτο και στα τοιχώματα. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, το σιρόπι σφενδάμου και τα αυγά. Προσθέστε το γιαούρτι και τη βανίλια και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια, προσθέστε τις μπανάνες και τις σταφίδες και ανακατέψτε ξανά, προτού κοσκινίσετε τα αλεύρια, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι πάνω στο μείγμα.

Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και απλώστε το ομοιόμορφα. Πασπαλίστε με τα ψιλοκομμένα καρύδια. Ψήστε για 45-50 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει καλά, και όταν βυθίσετε ένα ξυλάκι στο κέντρο, αυτό να βγει καθαρό. Αν το κέικ ροδίζει πολύ γρήγορα, καλύψτε το χαλαρά με αλουμινόχαρτο για τα τελευταία 10 λεπτά ψησίματος. Αφήστε το κέικ να κρυώσει στη φόρμα για 4-5 λεπτά και μετά ξεφορμάρετε σε μια σχάρα, αφήνοντάς το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το κόψετε.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play