Ανακαλύψτε την απλή και νόστιμη συνταγή για ιμάμ μπαϊλντί, ιδανική για καλοκαιρινές βραδιές. Υπάρχουν πιάτα που μας θυμίζουν συγκεκριμένες εποχές και στιγμές. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και η συνταγή που παρουσίασε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, ένα πιάτο που αποπνέει ατμόσφαιρα καλοκαιριού. Ο γνωστός σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής MEGA Buongiorno, παρέα με τη Φαίη Σκορδά και ετοίμασε μια συνταγή πιο εύκολη από όσο νομίζουμε, πεντανόστιμη και καλοκαιρινή: ιμάμ μπαϊλντί.
Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι το ιμάμ μπαϊλντί σημαίνει ο ιμάμης λιποθύμησε, σύμφωνα με τον θρύλο, επειδή όταν πληροφορήθηκε την τιμή των υλικών και το κόστος του ελαιολάδου που απαιτούνταν, έχασε τις αισθήσεις του.
Τα υλικά:
– 10 τσακώνικες μελιτζάνες
– 6 λευκά κρεμμύδια
– 5 σκελίδες σκόρδο
– 6 τριμμένες ντομάτες
– 1 ματσάκι μαϊντανό
– 80 γρ μέλι
– 1 κ.γ. μπούκοβο
– 100 ml ελαιόλαδο
– 200 γρ φέτα
– αλάτι
– πιπέρι
Το μυστικό: Το ιμάμ μπαϊλντί θεωρείται ένα άκρως καλοκαιρινό φαγητό, καθώς αυτή την εποχή οι μελιτζάνες είναι στα καλύτερά τους.
Η διαδικασία: Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι, ρίχνουμε το σκορδόλαδο, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και λίγο μπούκοβο και ανακατεύουμε. Μετά από λίγο, προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και περιμένουμε να γίνει η σάλτσα. Την ίδια στιγμή, παίρνουμε τις μελιτζάνες, τις χαράζουμε και τις βάζουμε στο φούρνο για να μαλακώσουν και να βγάλουν την υγρασία τους. Μόλις είναι έτοιμες, ανοίγουμε τις μελιτζάνες και προσθέτουμε τη σάλτσα που έχουμε ετοιμάσει.
Πηγή περιεχομένου: in.gr