Ανακαλύψτε μια νόστιμη και παραδοσιακή συνταγή για κοκκινιστό αρακά που είναι ιδανική για οικογενειακά τραπέζια. Ο κοκκινιστός αρακάς αποτελεί μια ιδανική επιλογή για εκείνες τις ημέρες που χρειάζεστε μια ελαφριά αποτοξίνωση από το κρέας. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό και πεντανόστιμο πιάτο, το οποίο οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνδυάσει με τον φθινόπωρο, τον χειμώνα και φυσικά τις Κυριακές που μαζευόμαστε με την οικογένεια γύρω από το τραπέζι. Η προετοιμασία του διαρκεί περίπου 90 λεπτά και είναι πολύ απλή, με λίγα και ξεκάθαρα βήματα.
Τα υλικά:
– 2 κ.σ. ηλιέλαιο ή οποιοδήποτε φυτικό λάδι
– 1 κ.γ. σπόρους κύμινου
– 1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
– 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
– 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
– 1/2 κ.γ. αλάτι
– 1 κ.γ. νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
– 1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
– 3 μεσαίες πατάτες (περίπου 650γρ), καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια 2,5 εκ.
– 300 γρ. κατεψυγμένο αρακά
Η διαδικασία:
1. Ζεστάνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέστε τους σπόρους κύμινου. Μόλις αρχίσουν να σιγοψήνονται, προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε για 5-6 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσει, ανακατεύοντας τακτικά.
2. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για ακόμη 1 λεπτό. Στη συνέχεια, προσθέστε τις ντομάτες με 200ml νερό και αφήστε το μείγμα να βράσει. Σκεπάστε και μαγειρέψτε σε χαμηλή-μέτρια φωτιά για 15 λεπτά ή μέχρι να μειωθεί ο όγκος του υγρού, ανακατεύοντας τακτικά.
3. Προσθέστε το αλάτι, τα μπαχαρικά, τις πατάτες και 300ml βραστό νερό. Σκεπάστε και μαγειρέψτε σε χαμηλή-μέτρια φωτιά για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, ανακατεύοντας τακτικά.
4. Τέλος, προσθέστε τον αρακά με λίγο επιπλέον νερό αν χρειάζεται, σκεπάστε και μαγειρέψτε για 5 λεπτά. Σερβίρετε ζεστό με πίτες ή ρύζι. Μια κουταλιά φυσικού γιαουρτιού προσθέτει επίσης μια εξαιρετική γεύση.
Πηγή περιεχομένου: in.gr
![]()
