Ανακαλύψτε την καλοκαιρινή συνταγή για κολοκυθοκεφτέδες με σάλτσα γιαουρτιού, ιδανική για Κυριακάτικα γεύματα. Με τις θερμοκρασίες να φτάνουν στα ύψη και το μυαλό μας να περιπλανιέται ήδη στις διακοπές, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μας προσφέρει μια εξαιρετική καλοκαιρινή συνταγή που θα γίνει σίγουρα δημοφιλής στις ταβέρνες φέτος. Στην εκπομπή του MEGA Buongiorno, ο γνωστός σεφ, με την παρέα της Φαίης Σκορδά, μας παρουσίασε μια εύκολη αλλά απαιτητική στην εκτέλεση συνταγή για κολοκυθοκεφτέδες με σάλτσα γιαουρτιού, ιδανική για τις μεσημεριανές παρέες της Κυριακής συνοδευόμενη από ουζάκι.
Τα υλικά
5 κολοκύθια
5 φρέσκα κρεμμύδια
1 πράσο
2 αυγά
1 ματσάκι δυόσμος
1/2 ματσάκι μαϊντανός
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
120 γρ. αλεύρι
200 γρ. φέτα
Αλάτι
Πιπέρι
Ηλιέλαιο
Η διαδικασία
Για να ξεκινήσουμε, τρίβουμε τα κολοκύθια. Το μυστικό είναι να αποφεύγουμε το λευκό μέρος τους, καθώς περιέχει μεγάλη ποσότητα υγρασίας. Αφού τα ρίξουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα αυγά, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, το πράσο, τα κρεμμύδια και τη φέτα. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτοντας λίγο λάδι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι, ανακατεύοντας με το χέρι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Δημιουργούμε με ένα κουταλάκι το σχήμα των κολοκυθοκεφτέδων, ενώ ζεσταίνουμε λάδι σε τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ψήνουμε τους κολοκυθοκεφτέδες για 3 έως 4 λεπτά από κάθε πλευρά και, αφού τους αφαιρέσουμε, τους τοποθετούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφηθεί το λάδι. Σε ένα μικρό μπολ, αναμειγνύουμε το γιαούρτι με τα αρωματικά που επιθυμούμε και ανακατεύουμε καλά.
Πηγή περιεχομένου: in.gr