Ανακαλύψτε τη συνταγή για κοτόπουλο με κάστανα και μανιτάρια, ιδανική για χειμωνιάτικες βραδιές. Με την επιστροφή του στη μικρή οθόνη, ο γνωστός chef Δημήτρης Σκαρμούτσος παρουσίασε μια πεντανόστιμη και εποχική συνταγή. Στο πλαίσιο της εκπομπής MEGA Buongiorno, παρουσίασε τη διαδικασία παρασκευής κοτόπουλου με κάστανα και μανιτάρια, συνδυάζοντας την παράδοση με σύγχρονη κουζίνα. Η συνταγή αυτή, αν και απαιτεί λίγη προετοιμασία, αποδίδει ένα μοναδικό αποτέλεσμα που θυμίζει χειμώνα στο χωριό.
Τα υλικά:
– 4 μπούτια κοτόπουλου ξεκοκαλισμένα και 2 φιλέτα στήθους
– 12 κάστανα
– 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
– 3 σκελίδες σκόρδο
– 10 μανιτάρια πορτομπέλο
– 50 γρ αποξηραμένα μανιτάρια
– 100 ml γλυκό κόκκινο κρασί
– 70 ml ελαιόλαδο
– 2 κ.σ. πετιμέζι
– 1 αστεροειδής γλυκάνισος
– 1 κ.γ. κανέλα
– 1 κ.γ. πιπέρι
– Ξύσμα από 1 λεμόνι
– Αλάτι
Η διαδικασία:
Αρχικά, σε ένα ζεστό τηγάνι σοτάρουμε το κοτόπουλο που έχουμε κόψει σε κομμάτια. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα βρασμένα κάστανα και τα μανιτάρια. Ακολουθεί η προσθήκη του κρεμμυδιού, του σκόρδου, και του ξύσματος λεμονιού, πριν ολοκληρώσουμε με τα μπαχαρικά. Στο τέλος, προσθέτουμε το γλυκό κόκκινο κρασί και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει, προσθέτοντας τον ζωμό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
Πηγή περιεχομένου: in.gr
![]()
