Συνταγή: Λεμονένιο cheesecake για δροσερές καλοκαιρινές στιγμές

Συνταγή: Λεμονένιο cheesecake για δροσερές καλοκαιρινές στιγμές

Ανακαλύψτε τη δροσιστική συνταγή για cheesecake λεμονιού, ιδανικό γλύκισμα για το καλοκαίρι. Είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά, ιδανικό για τις καλοκαιρινές ημέρες, με τη δροσιά και την υπέροχη γεύση του να το καθιστούν απαραίτητο στις συγκεντρώσεις. Αυτή η σπιτική συνταγή για cheesecake λεμονιού προσφέρει έναν συνδυασμό γεύσεων που ξεσηκώνει τις αισθήσεις. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να δημιουργήσετε ένα γλυκό που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας.

### Υλικά

Για τη βάση:

– 250 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ

– 120 γρ. λιωμένο βούτυρο

– 1 κουταλιά γλυκού ξύσμα ακέρωτου λεμονιού

Για την κρέμα:

– 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397 γρ.)

– 300 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia)

– Χυμός και ξύσμα από 2 ακέρωτα λεμόνια

– 10 γρ. ζελατίνες σε φύλλα (μουλιασμένες σε μπόλικο παγωμένο νερό)

Για τη γαρνιτούρα:

– Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι

– 60 γρ. φιστίκια Αιγίνης (χωρίς κελύφη)

### Διαδικασία

Αρχικά, ετοιμάζουμε τη γαρνιτούρα. Ψήνουμε τα φιστίκια Αιγίνης στον φούρνο στους 140°C για περίπου 8 λεπτά, και στη συνέχεια τα θρυμματίζουμε είτε στο γουδί είτε μέσα σε μια σακούλα τροφίμων, χρησιμοποιώντας έναν πλάστη. Αναμειγνύουμε τα σπασμένα φιστίκια με το ξύσμα λεμονιού και τα αφήνουμε στην άκρη.

Στη συνέχεια, προχωρούμε στη βάση: θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη. Σε ένα μπολ, τα αναμειγνύουμε με το λιωμένο βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού, μέχρι να αποκτήσουν υφή σαν βρεγμένη άμμος. Απλώνουμε το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 20-24 εκ., πιέζοντας το προς τα κάτω για να σχηματίσουμε μια ομοιόμορφη βάση. Βάζουμε τη βάση στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.

Για την κρέμα, χτυπάμε στο μίξερ το ζαχαρούχο γάλα με το τυρί κρέμα, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Διαλύουμε τις μουλιασμένες ζελατίνες σε 3 κουταλιές σούπας ζεστό νερό και τις προσθέτουμε στο μείγμα της κρέμας, συνεχίζοντας το χτύπημα στο μίξερ. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση μπισκότου και την αφήνουμε στο ψυγείο για 4-6 ώρες, έως ότου σταθεροποιηθεί. Πασπαλίζουμε με τη γαρνιτούρα και σερβίρουμε.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play