Ανακαλύψτε μια γευστική συνταγή για λιγκουίνι με σάλτσα λεμονιού και πεκορίνο, ιδανική για γρήγορο γεύμα. Είναι ευρέως αποδεκτό ότι τα ζυμαρικά είναι η ιδανική λύση για γρήγορα και εύκολα γεύματα. Ωστόσο, αυτό δεν υποδηλώνει ότι δεν μπορούν να είναι και γευστικά και ποιοτικά. Η συγκεκριμένη συνταγή προέρχεται από την Ιταλία και επιμελήθηκε ο διάσημος σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος. Σε συνεργασία με τη Φαίη Σκορδά στην εκπομπή του MEGA Buongiorno, μας παρουσίασε ένα μοναδικό πιάτο: λιγκουίνι με σάλτσα λεμονιού και πεκορίνο.
Το πιάτο είναι αρωματικό και μπορεί να παρασκευαστεί σε μόλις 15 με 20 λεπτά, φέρνοντας την ατμόσφαιρα της Ιταλίας στο τραπέζι σας.
Τα υλικά:
– 500 γρ λιγκουίνι
– 100 γρ βούτυρο
– 1 σκελίδα σκόρδο
– Χυμός από 2 λεμόνια
– Ξύσμα από 1 λεμόνι
– 100 ml κρέμα γάλακτος
– 80 γρ τριμμένο πεκορίνο
– 10 φύλλα βασιλικού
– Αλάτι
– Πιπέρι
Η διαδικασία:
Αρχικά, σε ένα ζεστό τηγάνι, τοποθετούμε το σκόρδο κομμένο σε πολύ μικρά κομμάτια για να απελευθερώσει την υγρασία του. Ακολουθούμε με το βούτυρο, τα φύλλα βασιλικού, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε καλά. Όταν το βούτυρο λιώσει και δημιουργήσει μια σάλτσα, προσθέτουμε λίγο κρέμα γάλακτος και, στη συνέχεια, τα λιγκουίνι. Ανακατεύουμε καλά ώστε η σάλτσα να καλύψει πλήρως τα ζυμαρικά. Όταν τα ζυμαρικά απορροφήσουν τη σάλτσα, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το πεκορίνο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για δύο λεπτά. Η συνταγή είναι έτοιμη και σερβίρεται ζεστή.
Πηγή περιεχομένου: in.gr
![]()
