Συνταγή: Ντοματένιο ταμπουλέ με φρέσκο κρεμμύδι και μυρωδικά

Συνταγή: Ντοματένιο ταμπουλέ με φρέσκο κρεμμύδι και μυρωδικά

Ανακαλύψτε μια δροσερή και ελαφριά συνταγή για ντοματένιο ταμπουλέ ιδανική για το καλοκαίρι. Η αύξηση της θερμοκρασίας μας προδιαθέτει για ελαφριά και δροσιστικά πιάτα, ιδανικά για τις καλοκαιρινές ημέρες στην παραλία. Αυτή η συνταγή για ντοματένιο ταμπουλέ με φρέσκο κρεμμύδι και μυρωδικά προσφέρει μια νόστιμη επιλογή για το μεσημεριανό μας γεύμα ή ως συνοδευτικό για τις διακοπές μας. Είναι μια σαλάτα καλοκαιρινή και δροσερή, που μπορούμε να την ετοιμάσουμε πάρα πολύ γρήγορα, είναι χορταστική και ταμάμ για lunch break μέχρι τις διακοπές μας.

Υλικά:

– 200 γρ. πλιγούρι

– 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

– 250 γρ. ντομάτα σε καρέ, χωρίς τα υγρά

– 3 φυλλαράκια μαϊντανού ψιλοκομμένα

– 8 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα

– Χυμός από 1 λεμόνι

– 100 ml ελαιόλαδο

– 2 πρέζες αφρός αλατιού

– 1 πρέζα πιπέρι

– 400 γρ. νερό ή ζωμός (κοτόπουλου ή λαχανικών)

– Ξύσμα από 1 μικρό, ακέρωτο λεμόνι

Διαδικασία:

1. Ρίχνουμε το νερό ή τον ζωμό σε μια κατσαρόλα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, προσθέτουμε το πλιγούρι.

2. Αποσύρουμε αμέσως την κατσαρόλα από τη φωτιά και τη σκεπάζουμε με το καπάκι της. Αφήνουμε το πλιγούρι να φουσκώσει για 45-60 λεπτά.

3. Το σουρώνουμε και το αδειάζουμε σε ένα μπολ. Το ανακατεύουμε καλά με τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρουμε.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play