Συνταγή: Ντοματοκεφτέδες από τη Σαντορίνη

Συνταγή: Ντοματοκεφτέδες από τη Σαντορίνη

Ανακαλύψτε τη γεύση της Σαντορίνης με τους παραδοσιακούς ντοματοκεφτέδες, μια δροσερή καλοκαιρινή συνταγή. Αν έχετε επισκεφθεί έστω και μία φορά τη Σαντορίνη, είναι αδύνατον να μην έχετε δοκιμάσει τους ντοματοκεφτέδες αυτούς. Αυτό το πιάτο είναι συνδεδεμένο με την εμπειρία της καλντέρας, φέρνοντας στο νου ατελείωτες καλοκαιρινές στιγμές. Οι ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης αποτελούν μία όχι και τόσο δύσκολη, αλλά απαιτητική και χρονοβόρα συνταγή που αναδεικνύει τις γεύσεις του καλοκαιριού και των ταβερνών με θέα το Αιγαίο.

Τα υλικά

– 1 κιλό ντοματάκια Σαντορίνης ή ντοματίνια κομμένα στη μέση (εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε ντοματάκια άλλου τύπου ή κανονικές ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μεγάλους κύβους)

– 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

– 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

– ½ φλ. φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος

– ½ φλ. φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος

– 3-10 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ανάλογα με την υγρασία των ντοματών)

– Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

– Αλάτι

– Πιπέρι

Το μυστικό

Φροντίστε να στραγγίξετε καλά τις ντομάτες για να μην βγάλει το μείγμα ζουμιά.

Η διαδικασία

Ρίχνετε τα ντοματάκια ή τις ντομάτες σε ένα μπολ μαζί με το αλάτι. Ανακατεύετε με μια κουτάλα 1-2 φορές και μεταφέρετε το μείγμα σε σουρωτήρι. Τοποθετήστε το σε μια πιατέλα και αφήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, ιδανικά 1 νύχτα, ώστε να στραγγίξουν καλά τα ντοματάκια.

Στη συνέχεια, μεταφέρετε τα ντοματάκια σε ένα μπολ και προσθέστε τα κρεμμύδια (το ξερό και τα φρέσκα) καθώς και τα μυρωδικά. Ρίξτε το αλεύρι σταδιακά και ανακατέψτε προσεκτικά μέχρι το μείγμα να αποκτήσει υφή χυλού. Δοκιμάστε για να δείτε αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι και πιπέρι.

Ρίξτε λάδι σε ένα τηγάνι και τοποθετήστε το σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, ρίξτε κουταλιές από το μείγμα. Τηγανίστε τους κεφτέδες για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.

Tip: Σερβίρετε τους ντοματοκεφτέδες με μια σως γιαουρτιού για μία πιο δροσερή γεύση.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play