Ανακαλύψτε μια εύκολη συνταγή για πατατόσουπα με θυμάρι και κρόκο Κοζάνης, ιδανική για το φθινόπωρο. Με το φθινόπωρο στο ζενίθ του και τις θερμοκρασίες να έχουν πέσει αισθητά, ο γνωστός chef Δημήτρης Σκαρμούτσος παρουσίασε μια χουχουλιάρικη συνταγή στην εκπομπή του MEGA Buongiorno. Αυτή η πατατόσουπα με θυμάρι και κρόκο Κοζάνης είναι ιδανική για να ζεσταθείτε αυτές τις κρύες ημέρες. Αν και πολλές φορές οι σούπες μπορεί να φαίνονται περίπλοκες, αυτή η συνταγή αποδεικνύει το αντίθετο. Με λίγα υλικά και απλά βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε μια πεντανόστιμη σούπα σε περίπου μία ώρα.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
– 5 πατάτες
– 3 πράσα
– 1 καρότο
– 3 κλωνάρια σέλινο
– 2 σκελίδες σκόρδο
– 1 κ.φ. φρέσκο θυμάρι
– 6 φέτες καπνιστό μπέικον
– 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
– 200 ml κρέμα γάλακτος
– Αλάτι
– Πιπέρι
Το μυστικό: Όταν ετοιμάζετε σούπα, ρίξτε όλα τα λαχανικά ταυτόχρονα ώστε να απελευθερώσουν τα αρώματά τους και να λιώσουν ομοιόμορφα.
Η διαδικασία:
Κόβετε τις πατάτες σε κομμάτια και τις μουλιάζετε σε νερό. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνετε λίγο λάδι και προσθέτετε τα πράσα για να καραμελώσουν. Στη συνέχεια, στραγγίζετε τις πατάτες και τις ρίχνετε στην κατσαρόλα, μαζί με το καπνιστό μπέικον, το σκόρδο, το θυμάρι και το καρότο. Προσθέστε λίγο σαφράν για επιπλέον ένταση και αρκετό ζωμό λαχανικών. Αφήστε να βράσει, προσθέστε αλάτι και πιπέρι, και τέλος, μπλεντάρετε το μείγμα μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή υφή. Η σούπα σας είναι έτοιμη!
Πηγή περιεχομένου: in.gr