Ανακαλύψτε τη συνταγή για σπαγγέτι με κεφτεδάκια και σάλτσα ντομάτας, το ιδανικό comfort food για κάθε περίσταση. Η συγκεκριμένη συνταγή συνδυάζει την άνεση και την νοσταλγία, αποτελώντας ένα κλασικό πιάτο της ιταλοαμερικανικής κουζίνας, το οποίο έχει αγαπηθεί από πλήθος ανθρώπων. Τα σπαγγέτι με κεφτεδάκια και σάλτσα ντομάτας είναι το ιδανικό comfort food, που εκφράζει τη ζεστασιά της μαμαδίστικης κουζίνας. Η γεύση τους εμπλουτίζεται από τις γνωστές μαφιόζικες κινηματογραφικές παραγωγές που έχουν ενισχύσει τη δημοφιλία τους.
Τα υλικά:
Για τα κεφτεδάκια:
– 400 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
– 2 κ.σ. παρμεζάνα (ή πεκορίνο) τριμμένη + λίγη επιπλέον για το σερβίρισμα
– 2-3 κ.σ. φρυγανιά ή ψίχα ψωμιού (μουλιασμένη και στραγγισμένη)
– 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη ή πολτοποιημένη
– 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
– Αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα ντομάτας:
– 500 γρ. φρέσκες ώριμες ντομάτες τριμμένες
– 2 σκελίδες σκόρδο
– 4-5 φύλλα βασιλικού (ή ρίγανη) + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
– 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
– Αλάτι, πιπέρι
– Λίγη ζάχαρη
– 300-350 γρ. σπαγγέτι
Η διαδικασία:
Αρχικά, αναμειγνύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά του κιμά και πλάθουμε το μείγμα σε μικρά κεφτεδάκια. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 200°C για 15-20 λεπτά. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη σάλτσα, σοτάροντας το σκόρδο σε ελαιόλαδο και προσθέτοντας τις τριμμένες ντομάτες. Αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά μέχρι να δέσει, προσθέτοντας στη συνέχεια τα κεφτεδάκια για 10 λεπτά ακόμα.
Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σερβίρουμε τα σπαγγέτι σε πιάτα, τοποθετώντας από πάνω τα κεφτεδάκια και γαρνίρουμε με φρέσκο βασιλικό και παρμεζάνα.
Πηγή περιεχομένου: in.gr