Συνταγή: Σπιτική πίτσα ταψιού για εύκολες και νόστιμες βραδιές

Συνταγή: Σπιτική πίτσα ταψιού για εύκολες και νόστιμες βραδιές

Ανακαλύψτε τη συνταγή για σπιτική πίτσα ταψιού που ενθουσιάζει τους φίλους και την οικογένεια. Η πίτσα ταψιού αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή street foods παγκοσμίως, ιδιαίτερα όταν οι φίλοι συγκεντρώνονται για να παρακολουθήσουν έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Ωστόσο, συχνά αποφεύγουμε να την παρασκευάσουμε στο σπίτι, πιθανώς λόγω βαρεμάρας. Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος έρχεται να αλλάξει αυτή την κατάσταση με μια συνταγή που παρουσίασε. Ο γνωστός σεφ βρέθηκε στην κουζίνα της εκπομπής MEGA Buongiorno, μαζί με τη Φαίη Σκορδά, για να ετοιμάσει μια σπιτική πίτσα ταψιού, που είναι σχετικά εύκολη και εξαιρετικά νόστιμη. Η πίτσα αυτή έχει αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους, με τη σωστή ζύμη να είναι το κλειδί για την επιτυχία. Όσο περισσότερο υγρούς στοιχείων χρησιμοποιήσετε, τόσο πιο λεπτό και ελαφρύ θα είναι το ζυμάρι.

Τα υλικά:

*Για τη ζύμη:*

– 500 γρ. αλεύρι

– 9 γρ. μαγιά

– 25 ml ελαιόλαδο

– 350 γρ. χλιαρό νερό

– 1 κσ αλάτι

*Για τη σάλτσα:*

– 2 κονσέρβες κονκασέ

– 50 ml ελαιόλαδο

– 1 κσ ρίγανη

– 2 κσ κρυσταλλική ζάχαρη

– 2 σκελίδες σκόρδο

– αλάτι

– πιπέρι

*Για τη σύνθεση:*

– 150 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα

– 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

– 10 φέτες μπέικον

– 150 γρ. σαλάμι σε φέτες

Η διαδικασία:

Ξεκινάμε με τη ζύμη. Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγιά, λίγη ζάχαρη, λίγο ελαιόλαδο και το χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε στο μίξερ και, μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, την απλώνουμε στο ταψί. Στη συνέχεια, τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο στους 50 βαθμούς για μία ώρα, ώστε να φουσκώσει. Αυτό συμβάλλει στο καλύτερο ψήσιμο της πίτσας και μειώνει τον χρόνο ψησίματος. Σε ένα άλλο μπολ, συνδυάζουμε το κονκασέ, λίγο ελαιόλαδο, τη ρίγανη και σκόνη σκόρδου. Ανακατεύουμε και απλώνουμε τη σάλτσα πάνω στη ζύμη. Ακολουθεί η προσθήκη αλλαντικών της προτίμησής μας, τυριών και έπειτα άλλα αλλαντικά από πάνω. Ψήνουμε την πίτσα στους 160 βαθμούς για 20 λεπτά.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play