Στην Ελλάδα του Μητσοτάκη, τα οικονομικά δεδομένα αποκαλύπτουν αυξανόμενα προβλήματα και ανισότητες. Η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έχει οδηγήσει τη χώρα σε οικονομική χρεοκοπία και καταστροφή, ανατρέποντας τη σύγκλιση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο από το 2019 και έπειτα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η Ελλάδα κατέχει την τελευταία θέση στην Ευρώπη για το κατά κεφαλήν εισόδημα της τελευταίας 20ετίας. Αυτή η κατάσταση υπογραμμίζεται από την ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, που αναφέρει ότι από το 2004 έως το 2024, το πραγματικό κατά κεφαλήν εισόδημα των νοικοκυριών στην ΕΕ αυξήθηκε κατά 22%, ενώ στην Ελλάδα μειώθηκε κατά 5%.
Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι οι πτωχεύσεις επιχειρήσεων στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί ταχύτατα, με τις χρεοκοπίες να αγγίζουν το 572,6% σε σχέση με το 2021. Επίσης, η χώρα καταγράφει για έβδομο συνεχόμενο έτος το υψηλότερο κόστος στέγασης στην ΕΕ και παραμένει μία από τις λίγες χώρες χωρίς κοινωνικές κατοικίες.
«Στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του, ευνοούνται τα καρτέλ και οι ημέτεροι, την ώρα που οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν ακρίβεια και χαμηλά εισοδήματα», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, αναδεικνύοντας τις ανισότητες και την οικονομική δυσχέρεια που βιώνουν οι πολίτες.
Πηγή περιεχομένου: in.gr
![]()
