Τάρτα κουρού με καραμελωμένα κρεμμύδια, ντοματίνια και ανθότυρο

Τάρτα κουρού με καραμελωμένα κρεμμύδια, ντοματίνια και ανθότυρο

Ανακαλύψτε τη συνταγή για τάρτα κουρού με καραμελωμένα κρεμμύδια και ντοματίνια, ιδανική για οικογενειακά γεύματα. Η τάρτα κουρού είναι ένα από εκείνα τα πιάτα που έχουν συνδεθεί στη μνήμη μας με τα οικογενειακά κυριακάτικα τραπέζια στο σπίτι της μητέρας μας. Ο γνωστός σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος παρουσίασε μια απλή και γευστική συνταγή στην εκπομπή του MEGA Buongiorno, συνεργαζόμενος με τη Φαίη Σκορδά. Η συνταγή περιλαμβάνει καραμελωμένα κρεμμύδια, ντοματίνια και ανθότυρο και μπορεί να ετοιμαστεί σε λιγότερο από μία ώρα.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε περιλαμβάνουν:

– 1 συσκευασία Χρυσή Ζύμη κουρού

– 4 λευκά κρεμμύδια

– 250 γρ. ντοματίνια

– 3 κλωνάρια θυμάρι

– 2 κρόκους αυγού

– 250 ml κρέμα γάλακτος

– 300 γρ. ανθότυρο

– 200 γρ. γραβιέρα

– 50 ml ελαιόλαδο

– 2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι

– αλάτι

– πιπέρι

Για την προετοιμασία, πρώτα ετοιμάζουμε τη βάση της τάρτας, την προψήνουμε στους 160 βαθμούς και στη συνέχεια εστιάζουμε στη γέμιση. Σε ένα ταψί, απλώνουμε τη ζύμη αφού την τρυπήσουμε ελαφρώς και την προψήνουμε για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα ντοματίνια σε λίγο ελαιόλαδο και περιμένουμε να καραμελώσουν.

Στο τέλος, ρίχνουμε το θυμάρι, το ανθότυρο και τους κρόκους αυγού στη γέμιση. Όταν τα υλικά είναι έτοιμα, τα προσθέτουμε στη ζύμη και ψήνουμε για 10 ακόμα λεπτά στους 160 βαθμούς. Έτσι, η τάρτα είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play