Η ελληνική κουζίνα διακρίνεται διεθνώς, κατακτώντας κορυφαίες θέσεις στον γαστρονομικό οδηγό Taste Atlas. Η ελληνική γαστρονομία συνεχίζει να εντυπωσιάζει σε παγκόσμιο επίπεδο, καταλαμβάνοντας σταθερά εξέχουσες θέσεις στον γαστρονομικό οδηγό Taste Atlas. Η γαστρονομική ταυτότητα της Ελλάδας ξεχωρίζει σε κάθε κατηγορία, από σούπες και σαλάτες έως γλυκά που μυρίζουν παράδοση και εμβληματικά πιάτα όπως το κοντοσούβλι. Δεν είναι τυχαίο ότι ανακηρύχθηκε πρόσφατα ως η καλύτερη κουζίνα στον κόσμο, ξεπερνώντας ακόμη και τη διάσημη ιταλική.
Στην πρόσφατη δημοσίευση του Taste Atlas, παρουσιάζεται η λίστα με τις 50 καλύτερες περιοχές για φαγητό παγκοσμίως, προτείνοντας ιδανικούς προορισμούς για γευστικές καλοκαιρινές αποδράσεις. Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί και φέτος, προσφέροντας μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες. Η χώρα μας καταλαμβάνει δέκα διαφορετικές θέσεις στην κατηγορία «Οι 100 καλύτερες περιφέρειες για φαγητό στον κόσμο».
Συγκεκριμένα, η Πελοπόννησος κατέχει τη 2η θέση με βαθμολογία 4.42 στα 5, ενώ ακολουθούν οι Κυκλάδες στην 5η θέση με 4.38, η Κρήτη στην 6η με 4.37, και πολλές άλλες περιοχές. Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Καμπανία της Ιταλίας, με την Εμίλια-Ρομάνια και τη Σιτσουάν να κατατάσσονται στις τρίτη και τέταρτη θέσεις, αντίστοιχα.
Αναλυτικά η λίστα του Taste Atlas θα μπορούσε να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τις καλοκαιρινές σας διακοπές.
Πηγή περιεχομένου: in.gr