Αγρότες και κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται στη Θεσσαλονίκη για καθυστερήσεις σε επιδοτήσεις και αποζημιώσεις. Αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν συγκεντρωθεί με τρακτέρ έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης στη Θεσσαλονίκη, το μεσημέρι της Τρίτης. Διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις στις επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τις αποζημιώσεις για την ευλογιά των αιγοπροβάτων.
Η συγκέντρωση, η οποία συνδέεται με αγωνιστικές δράσεις και σε άλλες περιοχές, όπως στην Αθήνα, εκφράζει την ανησυχία των αγροτών για την αργή αντίδραση της κυβέρνησης σε καίρια θέματα που τους αφορούν. Ζητούν συνάντηση με τον υφυπουργό Εσωτερικών, Κώστα Γκιουλέκα. Ο αγρότης Βασίλης Μαυροσκάς δήλωσε: Εμείς δεν θα φύγουμε από εδώ αν δεν τον δούμε, γιατί ήρθαμε για σοβαρά θέματα.
Παράλληλα, έχουν σταθμεύσει τρακτέρ και έξω από το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης ενόψει της άφιξης του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπογραμμίζοντας τη διάθεση τους για ενέργειες που θα προωθήσουν τα αιτήματά τους.
Πηγή περιεχομένου: in.gr
![]()
