Ανακαλύψτε την επερχόμενη κυκλοφορία του Α’ τόμου του Σέργιος και Βάκχος, ένα σημαντικό έργο της ελληνικής λογοτεχνίας. Αυτή την Κυριακή, 24 Αυγούστου, η εφημερίδα Το ΒΗΜΑ εγκαινιάζει μια σειρά από σημαντικά ιστορικά μυθιστορήματα που έχουν αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά τους στη νεοελληνική λογοτεχνία. Πρώτος σταθμός είναι το τολμηρό και ανατρεπτικό έργο του Μ. Καραγάτση, ο Α’ τόμος του Σέργιος και Βάκχος, ενός από τους πιο πολυδιάστατους πεζογράφους του 20ού αιώνα.
Ο Μ. Καραγάτσης, γνωστός και ως Δημήτρης Ροδόπουλος, δημιούργησε μυθιστορήματα που σφράγισαν την ελληνική πεζογραφία, με ιδιαίτερη αφηγηματική δύναμη και αιχμηρή κοινωνική ματιά. Γεννημένος το 1908 και έχοντας φύγει από τη ζωή το 1960, άφησε πίσω του ένα σπουδαίο και τολμηρό έργο.
Στο Σέργιος και Βάκχος, που γράφτηκε το 1959, ένα χρόνο πριν τον θάνατό του, ο Καραγάτσης ξεχωρίζει με την αφηγηματική του τόλμη και το θέμα του. Δημιουργεί μια μυθιστορηματική χρονογραφία που καλύπτει δεκατέσσερις αιώνες ελληνικής και παγκόσμιας Ιστορίας, αντλώντας έμπνευση από το Βυζάντιο. Στο κέντρο της αφήγησης βρίσκονται οι άγιοι Σέργιος και Βάκχος, πρώην Ρωμαίοι αξιωματικοί, οι οποίοι παρατηρούν και παρεμβαίνουν στα δρώμενα της Ιστορίας από τον ναό τους στην Κωνσταντινούπολη, σχολιάζοντας την πορεία της Ρωμιοσύνης και της Εκκλησίας.
Ο Α’ τόμος του Σέργιος και Βάκχος θα κυκλοφορήσει την Κυριακή 24 Αυγούστου μαζί με Το ΒΗΜΑ.
Πηγή περιεχομένου: in.gr