Βενεζουέλα: Κατηγορίες Μαδούρο κατά ΗΠΑ για προετοιμασία πολέμου

Βενεζουέλα: Κατηγορίες Μαδούρο κατά ΗΠΑ για προετοιμασία πολέμου

Ο Μαδούρο κατηγορεί τις ΗΠΑ για πολεμικές προετοιμασίες και επιδρομές στην Καραϊβική και τον Ειρηνικό. Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, προχώρησε σε σοβαρές καταγγελίες κατά της κυβέρνησης των ΗΠΑ, ισχυριζόμενος ότι επιδιώκουν να προκαλέσουν πόλεμο με τη χώρα του. Κατήγγειλε τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Καραϊβική, συμπεριλαμβανομένου ενός αεροπλανοφόρου, με την επίσημη αιτιολογία της καταπολέμησης της διακίνησης ναρκωτικών. Σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, ανέφερε πως η αμερικανική κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα «παράλογο και ψευδές αφήγημα», προσθέτοντας ότι «μηχανεύονται νέο αιώνιο πόλεμο», υποσχόμενοι πως δεν θα ξεκινήσουν ποτέ ξανά στρατιωτικές ενέργειες.

Η Ουάσιγκτον, από τις αρχές Σεπτεμβρίου, έχει εξαπολύσει αεροπορικά πλήγματα εναντίον σκαφών που θεωρεί ότι συμμετέχουν στη διακίνηση ναρκωτικών, κυρίως στην Καραϊβική. Παράλληλα, οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει μία ισχυρή ναυτική δύναμη στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένου του αεροπλανοφόρου USS Gerald R. Ford, με την πιο προηγμένη τεχνολογία.

Η κυβέρνηση Τραμπ έχει υποστηρίξει ότι ο Μαδούρο ηγείται καρτέλ διακίνησης ναρκωτικών, ενώ το Καράκας αντεπιτίθεται, καταγγέλλοντας ότι πρόκειται για προσχηματικές ενέργειες που στοχεύουν στην ανατροπή της και στην εκμετάλλευση του πετρελαϊκού πλούτου της Βενεζουέλας. Ο Μαδούρο υποστήριξε επίσης ότι στη χώρα του δεν υπάρχει παραγωγή ναρκωτικών, με τις αμερικανικές επιδρομές να προκαλούν ήδη σοβαρές ανθρωπιστικές κρίσεις, με τουλάχιστον 43 θανάτους αναφερθέντες.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play