Βουλγαρία: Τρεις νεκροί από πλημμύρες εξαιτίας ισχυρών βροχοπτώσεων

Βουλγαρία: Τρεις νεκροί από πλημμύρες εξαιτίας ισχυρών βροχοπτώσεων

Σφοδρές βροχοπτώσεις στη Βουλγαρία προκαλούν τραγικές απώλειες και σοβαρές καταστροφές στην περιοχή. Οι πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν τη νοτιοανατολική Βουλγαρία είχαν σοβαρές συνέπειες, με αποτέλεσμα τρεις ανθρώπινες ζωές να κοστίσουν στη διάρκεια των πλημμυρών στην Ελενίτε, ένα γνωστό θέρετρο της Μαύρης Θάλασσας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Ντάνιελ Μίτοφ. Μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται και δύο διασώστες, ένας από τη συνοριοφυλακή και ένας οδηγός τρακτέρ, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντός τους.

Το τρίτο θύμα εντοπίστηκε πνιγμένο σε ξενοδοχείο, εξαιτίας της ξαφνικής ανόδου των υδάτων, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των αρχών. Αρκετά βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης καταγράφουν χείμαρρους λάσπης που παρασύρουν αυτοκίνητα σε κεντρικούς δρόμους του χωριού Ελενίτε. Οι πλημμύρες έχουν προκαλέσει σοβαρές ζημιές σε κτίρια και υποδομές.

Η κατάσταση στην περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με τον υφυπουργό Εσωτερικών, Τόνι Τοντόροφ, να ανακοινώνει την αποστολή μη επανδρωμένου αεροσκάφους για τον εντοπισμό τυχόν επιβατών στα παρασυρόμενα οχήματα. Πολλές κοινότητες στη νοτιοανατολική και βορειοδυτική Βουλγαρία έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Εδώ και χρόνια, οι περιβαλλοντολόγοι έχουν προειδοποιήσει για τις καταστροφικές συνέπειες της οικοδόμησης στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας, κάτι που επιδεινώνει τις ζημιές κατά τη διάρκεια φυσικών καταστροφών.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play