Οι αγρότες προχωρούν σε ανοίγματα διοδίων, διευκολύνοντας τους εκδρομείς ενόψει εορτών. Σημαντικές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι αναμένεται να αποφασίσουν τις επόμενες ενέργειές τους με φόντο τις εορτές, στη νέα συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στο μπλόκο της Νίκαιας στη Λάρισα, την Κυριακή στις 12:00. Στη διάρκεια αυτής της συνέλευσης, θα γίνει γνωστό πώς οι αγρότες προγραμματίζουν να ανοίξουν ξανά τις μπάρες στα διόδια σε όλη τη χώρα. Αντίθετα με τον προσχηματικό διάλογο που επιδιώκει η κυβέρνηση, οι αγρότες διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση των αιτημάτων τους.
Η κοινή θέση που διατυπώθηκε στην πανελλαδική συνέλευση των μπλόκων στις Σέρρες επαναλαμβάνει την ανάγκη για κλιμάκωση της αντίστασης και πίεσης προς την κυβέρνηση. Οι αγρότες θα επιτρέψουν την ελεύθερη διέλευση των εκδρομέων κατά την εορταστική περίοδο, επισημαίνοντας τη σημασία της στήριξης των μεταφορών και της διευκόλυνσης της κυκλοφορίας, χωρίς όμως να εγκαταλείπουν τους αγώνες τους.
Οι κινητοποιήσεις άρχισαν το Σάββατο σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με κεντρικά σημεία δράσης τα διόδια Μακρυχωρίου, Σοφάδων και Ωραιοκάστρου. Οι αγρότες ανύψωσαν τις μπάρες και επέτρεψαν τη διέλευση των οχημάτων, προσφέροντας δωρεάν προϊόντα στους οδηγούς. Οι δράσεις αυτές επιβεβαίωσαν τη στήριξη των πολιτών στα αιτήματα των αγροτών, τα οποία αποτυπώνουν την ανησυχία για την επιβίωση του πρωτογενούς τομέα στην Ελλάδα.
Σημειώνεται ότι, λόγω εντολής εισαγγελέα, έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος αγροτών που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις. Οι αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας αναφέρουν ότι συνεχώς ενισχύουν τις δυνάμεις τους και αναμένονται αποφάσεις για δυναμικές κινητοποιήσεις, ενδεχομένως και στη σήραγγα των Τεμπών. Τα διόδια Αφιδνών θα παραμείνουν ανοιχτά σήμερα στις 17:00, με προγραμματισμένες ενέργειες για τις εορτές, όπως το άνοιγμα των δρόμων για τους εκδρομείς από τις 23 έως τις 26 Δεκεμβρίου.
Καθώς οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται, οι αγρότες καλούν την Τροχαία να διευκολύνει τη ροή της κυκλοφορίας και συντονίζονται με τις αρχές για την ασφαλή διέλευση των οχημάτων. Ωστόσο, έχουν παρατηρηθεί προβλήματα, με την αστυνομία να κλείνει δρόμους και να προκαλεί καθυστερήσεις στην κυκλοφορία, κάτι που έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια στους πολίτες που μετακινούνται ενόψει των εορτών.
in.gr
![]()
