Υγιεινά πράσινα pancakes για το brunch σας

Υγιεινά πράσινα pancakes για το brunch σας

Ανακαλύψτε τη συνταγή για υγιεινά πράσινα pancakes με σπανάκι, ιδανικά για ένα θρεπτικό brunch. Δεν είναι σαφές πότε τα pancakes ενσωματώθηκαν στο ελληνικό μενού, ωστόσο, έχουν καταστεί αναπόσπαστο κομμάτι του brunch, είτε ως αλμυρά είτε ως γλυκά. Η παρακάτω συνταγή προσφέρει μια υγιεινή και διαφορετική εκδοχή: πράσινα pancakes με σπανάκι ή baby σαλάτα, ιδανικά για να σας γεμίσουν ενέργεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Τα υλικά περιλαμβάνουν:

– 100 γρ. φύλλα σπανάκι ή baby σαλάτα

– 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

– 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

– 2 μεγάλα αυγά ελευθέρας βοσκής

– 275 ml γάλα

– 1/2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι

– 1-2 κ.σ. λάδι (οποιοδήποτε μαγειρικό λάδι)

– φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

– βούτυρο και τριμμένο τυρί, για το σερβίρισμα

Η διαδικασία είναι απλή:

Βάλτε το σπανάκι, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τα αυγά και το γάλα σε μούλτι. Προσθέστε το αλάτι και αρκετό φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και χτυπήστε μέχρι το μείγμα να γίνει όσο το δυνατόν πιο λείο.

Αλείψτε τον πάτο ενός μεγάλου αντικολλητικού τηγανιού με λίγο λάδι και βάλτε το σε χαμηλή φωτιά, για να διατηρηθεί το πράσινο χρώμα των pancakes. Ρίξτε τρεις μικρές κουταλιές από το μείγμα στο τηγάνι, αφήνοντας κενό ανάμεσά τους. Ψήστε για 1½-2 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να εμφανιστούν φουσκάλες στην επιφάνειά τους. Αναποδογυρίστε με μία σπάτουλα και ψήστε για ακόμη 1 λεπτό από την άλλη πλευρά.

Μεταφέρετε τα pancakes σε ένα ζεσταμένο πιάτο, σκεπάστε τα για να διατηρηθούν ζεστά και συνεχίστε με τα υπόλοιπα, προσθέτοντας λίγο λάδι στο τηγάνι ανάμεσα στις δόσεις. Αν το μείγμα γίνει πολύ πηχτό, προσθέστε λίγο επιπλέον γάλα. Σερβίρετε τα pancakes σε στοίβες, γαρνιρισμένα με βούτυρο και τριμμένο τυρί.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play